Den gode forandring, integration, fællesskab og ansvarlighed

09. marts 2021
Ansøger: Afdelingsbestyrelsen Afdeling 10
Vi har valgt at 2021 skal være året, hvor vi sætter fokus på integration og bæredygtighed for afdelingen. Vi tager et samfundsmæssigt ansvar for hinanden og for den positive udvikling.

Vi arrangerer mange aktiviteter for både børn og voksne, til stor glæde for fællesskabet som repræsenterer mange forskellige kulturer, qua vores tilstand som socialt boligbyggeri. Dette gør vi fordi vi oplever, at der har været en stor splittelse i "dem og os" opfattelsen blandt beboerne og fordomme fra det øvrige lokalsamfund. En mindre gruppe beboere valgte i 2020 at gøre op med dette og dannede dermed en afdelingsbestyrelse. Vi har siden forsøgt at samle beboere til aktiviteter med det formål at fremme fællesskabs- og ansvarsfølelsen i området, med stor succes på trods af covid-19 pandemien.

Vi oplever en stor opbakning fra både boligforening, lokalområdet og beboere. Der er store problemer med at passe godt på de fælles udendørs områder, hvorfra en af vores mest populære aktiviteter omhandler oprydning, læring om naturforurening og hvordan vi i fællesskab, kan passe godt på naturen. I den forbindelse oplever vi mange børn finde glæde og stolthed i, at være med til at holde vores eget område pænt, og vi oplever at særligt børnene får en større ansvarsfølelse, som smitter af på de voksne.

Vi sætter rammerne for spændende aktiviteter, både af praktisk karakter men også aktiviteter med fokus på læring, det gode samvær og fællesskab såsom kreative værksteder, bålhygge og fællesspisning. Beboere i området oplever nu, at føle sig lige og at have ting til fælles på trods af forskellige baggrunde og aldre, dette hjælper med at fremme det gode naboskab og integrationen af afdelingens nye beboere med anden etnisk herkomst. Det er en skøn forandring nu et år senere, at se folk hilse på hinanden. Vores næste mål er, at vi skal komme hinanden noget mere ved, hvilket covid-19 har sat en stopper for indtil videre, vejret begynder dog at åbne muligheder for igen at arrangere udendørs arrangementer. Vi er en nystartet bestyrelse med meget få midler, hvorfor vi har brug for økonomisk støtte til at fremme og udvikle denne gode forandring, billeder viser problem med affald.

Ønskede materialer

Opsamlingsstænger med aluskaft 87 cm. Varenr.: 9051800, 10 stk. 
Engangshandske "Nitri 50 stk." varenr.: 9053181, 2 stk. 
Skraldespand 110 ltr. varenr.: 9021094, 3 stk. 
Plastsække "klar" 120ltr. varenr.: 9044852, 5 stk. 
Snobrødsholder med teleskopstang, varenr.:9053130, 10 stk.