Spejdere varmer op til bålfest i byggemarkedet17. juni 2016

Bålet bliver ekstra stort Skt. Hansaften både hos KFUM-Spejderne i Klejtrup ved Hobro. Gruppen har nemlig fået lov at hente gratis materialer til bål og 'byg selv hekse' i byggemarkedet jem & fix i Hobro. Det hele kulminerer i en flot Skt. Hansfest som afslutning på byfesten torsdag den 23. juni.

Sponsoratet fra jem & fix gør det muligt at sætte fuldt blus på børneaktiviterne, siger gruppeleder Elisa Færch Mikkelsen.

- Vi glæder os over at kunne tilbyde en masse sjove aktiviteter for børnene, og materialerne fra jem & fix giver flere valgmuligheder i forhold til det. Båltaler fænger sjældent hos børn, så det er fedt, at vi kan gøre Skt. Hansaften til et trækplaster for de yngste også, siger hun.

Tilsvarende kan KFUM-Spejderne i Kastrup fx også tilbyde en åben Skt. Hansfest med materialer fra jem & fix i Tårnby.

- Uden sponsoratet fra jem & fix havde det ikke været muligt at sætte alle sejl til med en en åben midsommerfest, siger gruppeleder Simon Brøns og fortsætter:

- Det betyder alverden, at vi har fået lov at hente materialer i jem & fix. Vi er i forvejen temmelig pressede på ressourcer i gruppen, så vi ville ikke kunne holde Skt. Hans uden den hjælp. Som spejdere er vi glade for bål, og det bliver fedt at kunne tænde årets største og flotteste Skt. Hans aften.

Styrke lokalsamfund

Støtten til spejdernes Skt. Hansarrangement i Klejtrup og flere andre steder i landet er en del af det partnerskab, som jem & fix har indgået med KFUM-Spejderne. Det fælles mål er at styrke de små lokalsamfund ved at bygge og 'fixe' det eksisterende.

Hos jem & fix er marketingchef Anna Paludan glad for at kunne støtte spejdernes gode arbejde og mange aktiviteter.

- Det er herligt at  have mulighed for at stille materialer til rådighed for kreative spejdere, der kan lide gør det selv-projekter. Og spejdernes fokus på samvær og fællesskab går godt i spænd med vores værdier hos jem & fix, siger hun.

Fakta om Skt. Hansfest i Kleitrup

Skt. Hansfest hos KFUM-Spejderne foregår torsdag den 23. juni fra klokken 17.30 over for den gamle brugs på Skårupvej 14, 9500 Hobro. Klokken 18 er der fællesspisning (40 kr. for børn og 85 kr. for voksne). Derefter går børneaktiviteterne i gang. 19.30 bliver årets midsommerpar kåret, og klokken 20 er der fakkeloptog. Endelig taler Per Asp (DF) ved bålet klokken 20.15.

Fakta om Skt. Hansfest i Kastrup

Skt. Hansfest hos KFUM-Spejderne foregår torsdag den 23. juni fra klokken 18 på Nyhøj Allé 12 i Kastrup. Man kan grille skumfiduser over bål, prøve forskellige spejderaktiviteter og lave en 'byg selv heks,' som enten må tages med hjem eller smides på bålet. Klokken 20 er der båltænding, og der vil være båltale og sang. Desuden er der salg af pølser og sodavand.

Se adresser og starttidspunkter for de øvrige fem Skt. Hansarrangementer her

Del denne side: