Eleverne tager styring i jem & fix16. november 2018

Balancegang hos eleverne i jem & fix

jem & fix' andetårselever er klar til at mestre balancen mellem teori og praksis, når de i uge 47 skal overtage butiksdriften i tre dage.

 

Eleverne er klar og butikscheferne bakker op

Hvert år tiltror og udfordrer jem & fix sine andetårselever ved at lade dem overtage butiksdriften i tre dage på egen hånd. I år kommer det til at foregå fra mandag d. 19. til onsdag d. 21. november i jem & fix i Hedensted, Vejle, Fredericia og de to butikker i Kolding S og Kolding N. Eleverne har forberedt sig nøje, så de er klar til udfordringen med at drive en butik på egen hånd. Det gælder bl.a. varebestilling, budgetlægning og udfærdigelse af en bemandingsplan. Endelig har de også haft til opgave at kigge på optimering af salgslokalet inden for rammerne af kædens lavpriskoncept.

Underviser Søren Juel fortæller:

- Vi har arbejdet målrettet hen mod butiksdriften i undervisningen, så eleverne er alle blevet klædt godt på og er klar til opgaven. Der er ingen tvivl om, at det er noget, de ser meget frem til. Nogle med lidt sund spænding i maven, og andre med et klart sigte om at snuse til det store ansvar det er at lede en butik. Men alle er de godt rustet og kan se frem til en spændende og lærerig oplevelse.

Eleverne bakkes desuden massivt op af både souschefer og butikschefer, som gerne træder et skridt tilbage og lader de yngre kræfter styre deres butikker. Der vil dog være en repræsentant fra butikkens daglige ledelse til rådighed i kulissen, hvis der er brug for faglig sparring. Men øvrige medarbejdere holder fri disse tre dage.

 

Ansvar er ikke fremmed for eleverne

Vores elever er fra dag 1 vant til at få tildelt ansvar for egne områder i butikken, som de med vejledning fra butikschefen selv står for at styre i mål. Dermed får de fra starten af medindflydelse på den daglige drift, og de udvikler sig og får relevant indsigt i det at drive en detailbutik mest effektivt. Derfor er det også bare et logisk skridt, at de selv får lov at prøve kræfter med at drifte en butik. HR- og driftschef i jem & fix Peter Nyboe fortæller:

- Vi investerer i gode hoveder og udvikler og udfordrer vores elever gennem hele deres elevtid bl.a. ved at give dem masser af ansvar, en af de bedste uddannelser i detailhandlen og muligheden for at styre en butik på egen hånd som en del af deres afsluttende eksamen.
Ansvar er med andre ord en væsentlig drivkraft og gennemgående faktor ift. at få driftige og selvstændige elever, og de vil være talstærkt repræsenteret i Hedensted, Vejle, Fredericia og butikkerne i Kolding i starten af næste uge, hvis du har lyst til at hilse på.

Del denne side: