Elever passer jem & fix uden chefer30. januar 2017

Matthias Saaby og Signe Christiansen nød at optræde som ansvarshavende i jem & fix i Kolding i ugen, hvor eleverne styrede butikken selv.

 

Midtergangen trængte til lidt liv. Så nu er den blevet frisket op med en række gule holdere fyldt op med et effektivt rengøringsmiddel til en skarp pris

Initiativet var ét blandt mange, som jem & fix-elev Matthias Saaby tog i butikken i Kolding i starten af uge fire. Da styrede han nemlig butikken sammen med en gruppe andre elever - uden indblanding fra chefer. De tre dage på egen hånd er en del af uddannelsesprogrammet hos lavprisbyggemarkedet, og Matthias Saaby vil godt indrømme, at han var lidt nervøs forinden.

- Jeg havde da lidt nerver på. For hvad gik jeg ind til? Og kunne jeg leve op til ansvaret? Men jeg syntes også, det lød super spændende, og at det er fedt at få ansvar, fortæller 24-årige Matthias, der trådte ind i rollen som fungerende butikschef.

Vise, hvad vi kan

Elev Signe Christiansen på 30 år kan sagtens nikke genkendende til Matthias' tanker og forventninger om at stå på egne ben i butikken.

- Som elever kan vi prøve at vise, hvad vi kan og komme med vores egne idéer. Det er mit indtryk, at jem & fix går meget op i deres medarbejdere, siger Signe Christiansen, der ligesom Matthias Saaby er færdige som elev til sommer. Hun vil gerne blive i butikken som medarbejder, mens han konkret stiler efter en karriere som butikschef.

Klarer det fantastisk

Det er tredje gang, jem & fix slipper deres elever løs på egen hånd i butikkerne. Og succes'en er så stor, at det bestemt ikke bliver den sidste, lyder det fra HR- og driftschef i jem & fix, Kennet Foersom Iversen.

- Vi gør det, fordi der er så meget udvikling i at stå med ansvaret for butikken selv. De unge skal kunne arbejde sammen på kryds og tværs og løse de udfordringer, der opstår undervejs. Og de klarer det simpelthen fantastisk og kommer med mange nye indspark og idéer, siger han.

Smilet hos de to elever er da heller ikke til at tage fejl af, når de skal sætte ord på de første dage uden chefer i butikken.

- Det er så fedt, at jem & fix har så meget tiltro til os, at de vil lade os styre butikken selv. Når ledelsen giver os sådan en chance, misser man den ikke, slår Matthias Saaby fast, inden han skynder sig hen til en kunde for at hjælpe med at finde en bestemt vare.

Del denne side: