Tangenter og ramme

Se her hvordan du fornyer din stikkontakt med nye tangenter og en ny ramme.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du udskifter en stikkontakt

Afmontering

Afmontering af tangenter

Afmontering

Afmontering af ramme

Montering

Montering af ramme

Montering

Montering af tangenter

Skift ramme og tangenter på din stikkontakt

En gammel slidt stikkontakt kan på kort tid få nyt udseende. Se her i videoen, hvordan du skifter ramme og tangenter, som dækker kontakten, og får en helt ny og fin stikkontakt.

Trin 1

For det første skal du naturligvis slå relæet fra, for når rammen er fjernet fra kontakten, har du direkte adgang til ledningerne inde bagved, og de kan give stød.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Herefter løsner du begge tangenter med en flad skruetrækker. Sæt skruetrækkeren ind i den ene side, og så kan du vriste tangenten ud, så den mister sit greb med kontakten og ryger af.

Trin 3

Så bruges en stjerneskruetrækker til at løsne de to skruer, som holder kontakten på plads. Vær opmærksom på ikke at skrue dem helt ud, da de to messinggribere på den anden side så vil give slip, og dem skal du bruge igen, når den nye ramme skal på.

Trin 4

Herefter kan du fjerne rammen fra kontakten ved at presse en skruetrækker ind langs siden samtidig med at rammen presses bagover. Nu kan du dreje rammen rundt og vippe den helt af kontakten.

Trin 5

Nu skal du have den nye ramme på. Den vipper du ind og klikker på plads på kontakten. Sæt rammen på plads, hvor den skal sidde på væggen, og så kan du igen skrue de to skruer i med din stjerneskruetrækker. Du skal skrue dem i, indtil du møder modstand, og du skal være opmærksom på ikke at tvinge dem for hårdt i, for så vil skruen ødelægge plastickontakten. Når de har kontakt, kan du lige mærke på kontakten, om den sidder fast nok på væggen.

Til sidst er der bare tilbage at klikke de to nye tangenter fast på kontakten.

Så er det fixet!