Fugning af fodpaneler

Se her i videoen, hvordan du fuger et fodpanel, så det har en flot finish sammen med væggen.

Kapitler

Dette skal du bruge

Dette skal du bruge når du fuger

Hvorfor fuge?

Derfor skal du fuge dine fodpaneler

Tip!

Her er et godt tip fra Kuno

Påbegynd fugning

Start med at fuge dine fodpaneler

Tør efter

Tør fugen efter med en våd finger

Skal du have fuget dine fodpaneler?

Når et fodpanel er monteret på en væg, oplever man som regel det problem, at der opstår et mellemrum mellem væggen og fodpanelet. Det skyldes, at væggen som oftest ikke er helt lige i modsætning til fodpanelet. Se her i videoen, hvordan du fuger et fodpanel, så det har en flot finish sammen med væggen.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 1

Start med at finde din akrylfugemasse. Spidsen af beholderen har en lille tap på sig. Den kan du med fordel skære af med din kniv. Herefter skal spidsen skæres til, så den har et hul, der matcher den mængde fuge, du skal bruge til dit mellemrum. Efter behov kan man både skære den skråt eller lige af – det er en smagssag. Herefter sættes spidsen på beholderen med fugemassen, og denne sættes så til sidst på fugepistolen.

Trin 2

Nu påføres et lag fugemasse langs med panelet. Mængden af fugemasse vurderes i forhold til, hvor stort mellemrummet er, men hellere brug for meget end for lidt, for den overskydende fugemasse fjernes til sidst.

Trin 3

Nu skal det overskydende lag fugemasse fjernes fra panelet. Dyp din finger i lidt vand, og før din finger langs med fugemassen. Herved skubbes massen ned i mellemrummet og det overskydende fjernes. Hav en fugtig klud parat, så du kan fjerne den overskydende fugemasse.

Trin 4

Til sidst er det bare at lade fugemassen tørre (læs tørretiden bag på din fugemasse), og så skal panelet males, fordi fugemassen ellers vil gulne med årene.

Så er det fixet!