Kantliste på gipsvæg

Se hvordan du sætter kantlister eller hjørneprofiler på en gipsvæg.

Kapitler

Påføre spartel

Påfør spartel på hjørnet af gipspladerne

Placering af hjørne

Hjørnet skal sætte ind i spartlen

Spartel på kantliste

Påfør spartel på kantliste

Hjørnet

Hvorfor bliver hjørnet stærkt?

Ekstra spartel

Udjævning med ekstra spartelmasse

Sådan sætter du en kantliste på en gipsvæg

For en stærk og flot finish af det udvendige hjørne på din gipsvæg kan du tilføje kantlister i stål. Se hvordan du monterer hjørneprofiler i filmen eller følg denne trin for trin guide.

Trin 1

Du skal bruge et hjørneprofil i stål, en medium spartelmasse og to spartler.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

En spartel til at tage lidt spartelmasse med og en anden til at føre på med. Start med at påføre spartelmasse hele vejen op på begge sider af dit hjørne som en slags lim til hjørneprofilen.

Trin 2

Så skal hjørneprofilen presses ind i spartelmassen. Her er det vigtigt at presse på spidsen af hjørnet. Pres ikke der, hvor hullerne er. Her kommer spartelmassen ud. Når hjørneprofilen er presset fast, påfyldes ekstra spartelmasse uden på profilen. Selve spidsen af hjørnet går fri for spartelmassen og bliver en stærk afslutning.

Trin 3

Bemærk at profilen vil stikke lidt ud i forhold til væggen, hvilket giver en lille vinkelforskel mellem hjørne og væg. Derfor kan du med fordel påføre et godt og bredt lag spartel for gradvist at udjævne forskellen mellem hjørne og væg.

Trin 4

Lunker og ujævnheder fjernes, når spartelmassen er tør, og finpudses evt. med lidt slibepapir. Det er bedre og lettere end at fortsætte med at justere på den våde spartelmasse.

Så er det fixet!