Montering af dørgerigter

Gerigter giver en pæn afslutning omkring din døråbning og er lette at montere.

Kapitler

Dette skal du bruge

Til montering af gerigter

Optegning

Start med at måle/tegne op

Tilpasning

Sav gerigterne i smig

Montering

Start med de lange gerigter

Sådan monterer du gerigter omkring en dør eller vindue

Gerigter/indfatning er trælister, der monteres omkring dør- og vindueskarme for at skjule mellemrummet mellem karm og mur. Denne video viser dig, hvordan du sætter gerigter på en dør, men princippet er det samme ved vinduer.

Trin 1

Først skal der måles af til gerigterne. Her kan du med fordel bruge et par klodser med en tykkelse på ca. 5 mm, så du er sikker på, at afstanden er den samme hele vejen rundt. Sæt et kryds i hvert hjørne og også gerne et par streger langs karmen, så du har noget at sigte efter, når gerigterne skal monteres. Ligeledes markerer du på gerigterne, hvor de skal saves.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Når du har skåret dine gerigter til, starter du med at placere de lange først. Her kommer dine streger dig til god hjælp. Start med at sømme gerigten fast med et enkelt søm i midten, så du kan justere undervejs.

Trin 3

De korte gerigter skal have et godt lag trælim, inden de monteres; hellere for meget end for lidt. Husk at give begge emner et lag, og hav en fugtig klud parat til at fjerne det overskydende lim. Gerigterne sømmes fast med sømpistol, inden de er klar til at blive malet over. 

Så er det fixet!