Sådan renser og behandler du din træterrasse

Det bedste tidspunkt at behandle din træterrasse, er efter en periode med tørt vejr. Hvis træet er fugtigt, har produkterne nemlig kun ringe effekt. Du bør dog heller ikke behandle din træterrasse på en dag med høj sol – så kan du nemlig risikere at træolien tørrer, inden den er trængt ordentligt ind i træet.

Er din træterrasse hårdt angrebet af belægninger, kan du med fordel rense den to gange eller lade trærensen virke et par dage, inden du går videre med behandlingen.

Det er en rigtig god idé at give træet grundingsolie, hvis det er meget slidt, eller hvis det ikke tidligere er blevet behandlet. På den måde hæfter træolien nemlig bedre og beskytter træet i længere tid.

Vi anbefaler at du bruger en tyndtflydende terrasseolie, da det er vigtigt at olien kan trænge ind i træværket. Et pigmenteret produkt beskytter væsentligt længere tid end et klart produkt, og derfor anbefaler vi at bruge et pigmenteret produkt som slutbehandling. Uden pigmenter vil solen nemlig hurtigt tørre træoverfladen ud.

 

Husk at klude, som er vædet med olie, kan selvantænde. Inden du smider dem ud, skal du derfor lægge dem i en lufttæt pose med lidt vand.

Trin 1

Start med at feje terrassen, inden du laver en blanding bestående af 1 til 2 dl. BN-Almo afrenser og 5 liter vand.

Trin 2

Fordel blandingen på terrassen med en tryksprøjte og lad det virke i en halv til en hel time. Herefter blander du GORI Trævask i en spand med vand i forholdet 1 til 25. Brug en gulvskrubbe til at fordele trævasken.

Trin 1 - afrensning af træterrasse

Trin 2 - Afrensning og rengøring af træterrasse

Trin 3

Når trævasken har virket, skyller du det væk med rent vand.

Trin 4

Træterrassen skal tørre helt, inden du kan gå videre til næste skridt, og det kan tage op til 24 timer afhængigt af vejret. Brug en fugtmåler til at tjekke træet fugtighed. Når fugtprocenten er under 18, kan du gå videre med behandlingen.

Trin 3 - afskylning af rensemiddel

Trin 4 - fugtmåling af træterrasse

Trin 5

Hvis afrensningen har fået træet til at rejse sig, kan du slibe det med groft sandpapir og en slibeklods, så de døde træfibre fjernes. Husk at fjerne slibestøv med en fugtig klud, inden du går videre til næste skridt.

Trin 6

Er din træterrasse meget slidt, eller er der tale om nyt, ubehandlet træ, kan du med fordel give den grundingsolie efter afrensningen.

Trin 5 - slibning efter afrensning af træterrasse

Trin 6 - grunding af træterrasse

Trin 7

Når grunderen er trængt ind, og træets fugtighed igen er under 18 procent, kan du gå videre med behandlingen.

Trin 8

Det er vigtigt at tage et til tre brædder ad gangen og male vådt i vådt, så der ikke bliver synlige overgange. Når du behandler med terrasseolie, skal du efter 15 til 20 minutter tørre den overskydende olie væk med en klud, da det ellers vil skalle af efter kort tid.

Efter 24 timer påføres anden gang og overskydende olie tørres igen væk efter 15 til 20 minutter.

Trin 7 - efter tørring påbegyndes behandling af træterrasse

Trin 8 - Behandl træterrassen med en terrasseolie og få et flot resultat

Trin 9

Nu skal træet blot tørre – så kan du nyde solen fra en flot og velholdt terrasse.

Trin 9 - træet skal nu tørre