Rengøring af pensler og malerruller???

Kapitler

Det skal du bruge

Ved olieholdig maling

Ved vandbaseret maling

Sådan gør du ruller og pensler rene

Pensler og malerruller kan sagtens bruges igen og igen til flere forskellige malerprojekter, hvis du husker at gøre dem ordentligt rene efter brug. Husk, at der er forskel på, om du har brugt olieholdig maling eller vandbaseret maling. Ved olieholdig maling skal pensler og malerruller rengøres med penselrens efterfulgt af vand, mens vandbaseret maling blot skylles ud med koldt eller lunkent vand. Se tips og tricks i vores fix det selv-film eller læs guiden herunder.

Materialeliste

Følg vores links, og se udvalget

Ved olieholdig maling

Hvis malingen er olieholdig, skal du starte med at hælde penselrens i en malerbakke. Tag gummihandsker på og rens derefter både pensler og maleruller ved at rulle dem frem og tilbage, og trykke maling ud af penslerne.

Skyl efter med en masse vand og brug dine hænder til at fjerne resten af malingen. Så er du sikker på, at dine pensler og ruller er klar til nye penselstrøg.

Sådan renser du pensler for oliebaseret maling

Ved vandbaseret maling

Ved vandbaseret maling skal du skylle pensler og malerruller grundigt i koldt eller lunkent vand. Lad vandet løbe, mens du trykker malingen ud.

Efter den grundige rengøring er dine pensler klar til at male på ny, og du kan kaste dig ud i flere spændende projekter. Se fx fix det selv-filmen maling af væg eller maling af fliser.

Sådan renser du pensler for vandbaseret maling