Maling af møbler???

Kapitler

Det skal du bruge

De vigtige forberedelser

Brug malertape

Påfør grundmaling

Slib med sandpapir

Påfør malingen

Fjern malertapen, men malingen er våd

Sådan maler du møbler

Gamle møbler kan sagtens få nyt liv, så de igen kan blive en del af indretningen i dit hjem. Du kan fx male dit træmøbel og på den måde give det et helt nyt look. Se vores fix det selv-film, hvor vi viser dig fremgangsmåden og hvilke materialer, du skal bruge. Du kan også læse guiden nedenfor.

De vigtige forberedelser

Inden du går i gang med at påføre malingen, er det vigtigt, at eventuel gammel maling eller lak er fjernet, og at møblet er rengjort og forberedt til ny behandling. Se filmen klargøring af møbler til ny maling. Efter forberedelserne er du klar til at give dit møbel maling.

Sådan maler du møbler - forberedelse

Brug malertape

Har du områder på dit møbel, der ikke skal males, kan du afdække områderne. Dette kan du eksempelvis gøre med malertape.

Sådan maler du møbler - brug malertape

Påfør grundmaling

Først påføres grundmaling. Bland grundmalingen godt ved at røre rundt med en pind. Hæld herefter grundmalingen i din malerbakke.

Et godt tip er at putte en pose rundt om din malerbakke, så du slipper for rengøringen og kan genbruge den gang efter gang. 

Det er vigtigt at bruge en grundmaling, inden du maler med den farve, som du ønsker. Hvis du ikke bruger en grundmaling, risikerer du, at malingen ikke sidder ordentligt fast på dit møbel og begynder at skalle af.

Hvis du ønsker en glat overflade, skal du bruge en lille rulle med kort luv. Læs mere om valg af malerrulle her.

Sådan maler du møbler - påfør grundmaling

Slib med sandpapir

Lad grundmalingen tørre og slib det derefter lidt af med sandpapir. Børst derefter møblet af og fjern resten af støvet med en let fugtig klud.

Sådan maler du møbler - slib med sandpapir

Påfør malingen

Nu er det tid til at påføre den valgte maling. Vi anbefaler, at du har flere størrelser pensler, så du kan komme ind i alle hjørner og kanter.

Følg samme procedure som med grundmalingen, men vær opmærksom på din finish, hvis du vil have en glat overflade.

Du kan altid give møblet et lag mere for et flottere resultat.

Sådan maler du møbler - påfør malingen

Fjern malertapen, mens malingen er våd

Når du er færdig med at male, skal du hurtigt fjerne alt malertape, mens malingen stadig er våd. Venter du for længe med at fjerne malertapen, kan den tørre sammen med malingen, og tapen kan derfor blive svær at fjerne.

Lad malingen tørre i den anviste tid, og nyd dit nye møbel.

Sådan maler du møbler - fjern malertapen, mens malingen er våd