Hvordan hænger jeg en lampe op???

Kapitler

Det skal du bruge

Sluk for strømmen

Brug farvekoderne

Fastgør ledningerne

Sådan sætter du en lampe op

Har du købt en ny lampe? Det kan måske lyde som en svær opgave at hænge den op, men du kan sagtens selv gøre det. Du skal bare huske at slukke for strømmen, inden du går i gang. I fix det selv-filmen viser vi dig trin for trin, hvordan du får lys i din flotte, nye lampe.

For at vise dig fremgangsmåden bedst muligt i filmen, har vi lampeudtaget i hænderne. Når du laver det derhjemme, vil det sidde fast i loftet, eller hvor din lampe skal op, men fremgangsmåden er den samme.

Materialeliste

Sluk for strømmen

Som start er det meget vigtigt at slukke for strømmen. Hvis du er det mindste i tvivl, skal du slukke for al elektricitet ved at slå relæet fra.

Sådan sætter du en lampe op - sluk for strømmen

Brug farvekoderne

I de fleste lamper er der to ledninger, og 99% af gangene er de farvekodede: en blå og en brun. Alt du skal vide er, hvor disse to farver skal sættes i.

Fjern dækslet til lampeudtaget, og træk ledningen igennem det.

Start med at løsne aflastningsbøjlen, da ledningen skal ind under denne.

Skru skruerne ved M1og N løs, så ledningerne kan sættes i. Sæt hver ledning i det rigtige stik; brun skal i M1, og blå skal i N.

Sådan sætter du en lampe op - brug farvekoderne

Fastgør ledningerne

Skru derefter skruerne tilbage, så ledningerne sidder fast. Du skal sikre, at ingen af de små tråde i ledningen stikker udenfor. Juster på ledningerne, hvis der er behov for det, og skru aflastningsbøjlen på igen. Herefter kan du sætte dækslet på.

Når du er færdig og har sikret dig, at alle ledninger er tilkoblet korrekt, kan du tænde for elektriciteten igen, og du kan nu få lys i din nye lampe.

Sådan sætter du en lampe op - fastgør ledningerne