Hvilken pære skal jeg vælge???

Kapitler

Sokkel

Lumen

Kelvin

Sådan vælger du den rette pære til din lampe

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man vælger den rigtige pære til sin lampe, så man får den type belysning, man foretrækker og som passer til de forskellige rum. Derfor har vi lavet denne fix det selv-film, der giver et godt overblik over de forskellige begreber, og hvad de betyder. Du skal have styr på sokkel, lumen og kelvin. Se filmen eller læs nedenstående guide, og så er du godt klædt på til at vælge de rette pærer til dine forskellige rum.

Materialeliste

Sokkel

Når du skal skifte en pære, er det vigtigt at vælge den rigtige sokkel. Soklen er den nederste del af pæren, som skal passe til lampens fatning. E14 (lille) og E27 (stor) er de mest almindelige størrelser, og det er i de fleste tilfælde dem, du har brug for.

Sådan vælger du den rette pære - sokkel

Lumen

Styrken af din pære bliver ikke længere angivet med watt, men med lumen, fordi næsten alle pærer nu er med LED. Flere lumen betyder, at det er et kraftigere lys, og færre lumen betyder, at det er et svagere lys.

Sådan vælger du den rette pære til din lampe - lumen

Kelvin

Hvis du er interesseret i farvevalg, skal du kigge efter kelvin. Kelvin er en skala, som går fra et varmt hvidt lys til kold hvid belysning.

Nu er du klar til at gå på jagt efter den rigtige pære.

Sådan vælger du den rette pære til din lampe - kelvin