AIRVEKS boligventilation med varmegenvinding

Der er mange fordele ved at vælge AIRVEKS ventilationsanlæg fra AIRHEAT til din bolig. Du får skiftet luften hele tiden, så der er et sundt indeklima og lav luftfugtighed for at minimere risikoen for fugtskader. Derudover er det en billigere måde at udlufte på end at åbne vinduerne, fordi anlægget er med varmegenvinding. Det betyder, at anlægget genbruger varmen fra den udsugede luft til at opvarme den friske luft, som sendes ind i boligen. Dermed er varmetabet ikke så stort, som når du lufter ud.

AIRVEKS boligventilation kan bruges i både nye og gamle huse. Boligventilationen består af et ventilationsanlæg, rørpakker og vandlås. Hertil kan du tilvælge rumlyddæmpere, hvis du synes, der er støjgener fra rum til rum fx tv, snak eller lignende. Ved installation skal der trækkes rør på loftet i hjemmet, og det har en betydning, hvis du vil installere boligventilation i ældre huse med fladt tag eller huse med loft til kip. I de tilfælde skal loftet demonteres for at lave skjult rørføring.

Vi vil her vise dig, hvordan du sammensætter din AIRVEKS boligventilationspakke, så det passer til dit hjem og behov.

Sådan sammensætter du AIRVEKS boligventilation

  • Først vælger du et ventilationsanlæg, som er grundstenen i den samlede boligventilation. Det er her luften passerer og varmegenvindingen sker.

 

  • Derefter vælger du rørpakke efter din boligs størrelse. Pakkerne indeholder alt, du skal bruge til montering af ventilationen.

 

  • Rumlyddæmpere er valgfrie. De monteres i hvert rum for at forhindre, at der bliver transporteret støj fra rum til rum. De kan eftermonteres, hvis du efter montering føler dig generet af støjen fra fx tv, snak eller lignende. Det er ikke et must, men kan øge komforten ved at have anlægget.

 

  • Vandlåsen skal du have med. Vi anbefaler vandlåsen fra AIRHEAT, men du kan i princippet vælge en vandlås til vaskemaskiner og lignende. Den sørger for, at kondensvandet ikke løber ud på loftet, og den er derfor vigtigt at få med.

 

  • Når anlægget er monteret, skal det indreguleres, for at det lever op til bygningsreglementet. En AIRHEAT samarbejdspartner sørger for at justere anlægget, så det kører optimalt. Det er en god måde at blive klogere på din nye boligventilation, og hvordan du styrer den.

 

Airveks skema over produkter

Det er AIRHEAT, som producerer AIRVEKS boligventilation, og det er en dansk virksomhed, der gennem mange år har lavet varmluftsaggregaterne, ventilationsanlæg, affugtere og varmekanoner. De har produkter til både virksomheder og private boliger.