Våbenskabe & nøglebokse


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Våbenskabe & nøglebokse til hjemmet

Hold styr på våben og nøgler med våbenskabe og nøglebokse i hjemmet. Har du våben, er det lovpligtigt at have et våbenskab til dem. Aflås våbenskabet og gem herefter nøglen i en nøgleboks. Nøgleboksen låses med en kode, som du selv vælger, og dermed kan den sikkert opbevares. I denne kategori finder du varer, der gør, at du kan få styr på sikkerheden i hjemmet, og ud over våbenskabe og nøglebokser finder du også sikkerhedsbokse til opbevaring af værdier. 

Lovpligtige våbenskabe

Det er populært at gå på jagt, og når man har fået jagttegnet, er næste skridt at finde det rette våben til jagt. Når du har investeret i det, skal det naturligvis opbevares forsvarligt derhjemme. Det er nemlig lovpligtigt at have et våbenskab til sine våben, så de ”opbevares forsvarligt og et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende”, som det er formuleret på politiets hjemmeside. 

Det er både våben og ammunition, der skal placeres i et våbenskab, når de ikke er i brug, og derfor kan det give god mening at vælge et våbenskab med overskab eller et våbenskab med hylder, så der også er plads til at lægge ammunitionen ind i skabet. Der findes også våbenskabe uden overskab, hvis du har brug for mere plads i skabet. 

For at du kan bruge våbenskabet til opbevaring af våben, skal skabet være godkendt efter: 

  • EN-norm: EN1143-1 Grade 0 og 1
  • Svensk norm: SSF 3492 (tidligere SS 3492)
  • Norsk norm: FG520-1

Kig derfor efter en af disse godkendelser, når du køber et våbenskab. Hos jem & fix er vores våbenskabe godkendt efter den norske norm FG520-1, som svarer til EN1143-1 Grade 0, og de kan derfor også bruges i Danmark. Vær opmærksom på, at våbenskabe skal fastgøres til væg og/eller gulv, hvis de vejer under 1000 kg. 

Vælg den rette størrelse på våbenskabet

Hvor stort et våbenskab, du skal vælge, afhænger selvfølgelig af hvor mange våben du har eller har tænkt dig at anskaffe. For du kan ligeså godt fra start vælge et lidt større skab, så der også er plads til fremtidige indkøb af våben eller til ammunitionen. 

Våbenskabe fås med både kodelås og nøgler. Har du et våbenskab med nøgler, skal nøglerne også opbevares forsvarligt på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende. Det kunne fx være i en nøgleboks. 

Nøglebokse til sikker opbevaring af nøgler

Nøglebokse er virkelig praktiske i mange sammenhæng derhjemme. En nøgleboks bruges til at opbevare nøgler, og boksen låses af med en kode, så nøglerne er sikkert opbevaret. En nøgleboks kan som sagt bruges til nøglerne fra våbenskabet, men den er også praktisk til opbevaring af nøgler til hjemmet. Det kan være ekstranøglerne, som er gemt i en nøgleboks, hvor kun familien kender koden. På den måde skal børnene ikke huske at have nøglen med, men kan låse sig ind efter at have fundet nøglerne i nøgleboksen. Det kan også være rengøringshjælpen, som har brug for at kunne låse sig ind, uden der er nogen hjemme.

En nøgleboks kan også bruges ved udlejning af fx sommerhus eller ferielejlighed, hvor man ikke har mulighed for at kunne aflevere nøglen til lejerne. 

Med en nøgleboks med kodelås kan du altid lave koden om, når håndværker, lejere, rengøring eller hvem der skal have adgang, har været forbi huset. På den måde kan du fortsat have dine nøgler i sikkerhed.

Indbrud at bryde nøgleboks op

Der er altså mange situationer, hvor man har brug for at have nøgler opbevaret på en sikker og forsvarlig måde. Og det kan man med en nøgleboks. De fleste nøglebokse kan hænges op udendørs, så du har nem adgang til nøglerne. 

Er du i tvivl om, hvordan din forsikring dækker et eventuelt indbrud i nøgleboksen, så kontakt selskabet, inden du sætter nøgleboksen op. Som regel vil forsikringen dække, hvis der er tegn på indbrud i nøgleboksen. 

Køb våbenskabe og nøglebokse hos jem & fix

Hos jem & fix har vi et udvalg af våbenskabe og nøglebokse til hjemmet. Du finder også andre varer til opbevaring af værdier her på siden. Det kan fx være sikkerhedsbokse, som kan bruges til opbevaring af værdier eller som pengekasse. Du kan se udvalget her og bestille i dag eller besøg din lokale jem & fix.