Børnehavens ”BØRNE-HAVE” - nyttehave, drivhus og redskabsskur

29. november 2023
Ansøger: Børnehuset Lyngholm
Natur skal ind fra barnsben! Vi har derfor påbegyndt en lille nyttehave som det er meningen at børnene skal passe og nusse om, under kyndig voksenvejledning. Fordybelse kræver ro, og derfor ønsker vi at nyttehaven hegnes ind. Herved signaleres det tydeligt at man indtræder i en ny ”legezone” som desuden kræver følgeskab med en voksen. Legezonen indeholder allerede et klatrevenligt æbletræ samt plantekasser. Derudover ønsker vi at opsætte et drivhus samt et lille redskabsskur.

Børnehuset Lyngholm har været mange hårde tider igennem og er beliggende på en ældre matrikel i Farum. En stor del af vores rammer har ikke været vedligeholdt, men heldigvis har vi nu fået en aktiv og ambitiøs ledelse som prioriterer at poste de få midler vi har i, at vores institution vedligeholdes og udvikles bedst muligt. Herved forsøger vi at tilgodese alle de gode medarbejdere og selvfølgelig alle vores små mennesker der dagligt bliver udfordret på at udvikle nye færdigheder, agere socialt og have en stabil, men samtidig varieret og dejlig hverdag. Det skal være fedt at være barn hos os! Vi ser det som vores fornemmeste opgave at forme de kommende generationer efter bedste evne og efter de nyeste pædagogiske principper. 

Som rigtig mange andre dagtilbud er vi hårdt ramt på økonomien. Alligevel er vi et dagtilbud som formår at skabe tillidsvækkende relationer med børnene, og hvor der er stor fokus på et miljø med tryghed, omsorg og nærvær. Der lægges høj vægt på udviklingen af personalet, og den nyeste pædagogiske viden prioriteres at blive implementeret. Et af vores mange tiltag er besøg af Hanne Janum som er specialist indenfor den pædagogiske indretning. Denne viden bygger på et koncept omkring ”legezoner”. Natur og science er et af vores læringsmål, hvorfor vi har anlagt en nyttehave, som vi ønsker afgrænset af et hegn, indeholdende et drivhus og et redskabsskur, til at understøtte børnenes leg og nysgerrighed på hvad det vil sige at dyrke og høste frugt/grønt. Og det er her vi har brug for jeres hjælp. Ressourcerne ER små, men passionen hos personalet er høj! Selv med små midler, mener vi derfor at vi kan etablere en nyttehave som vil understøtte barndommens naturoplevelser, der både har en følelsesmæssig, kropslig, social samt en kognitiv dimension. Herved kan der skabes et grundlag for arbejdet med bæredygtighed og samspillet mellem menneske, samfund og natur. 

Hvis vi er så heldige at modtage jeres støtte, er det forældre som skal fixe.

Ønskede materialer

9047428 Drivhus 1
9043053 Redskabssæt 10
9061605 planteskovl 10
9059199 smal planteskovl 10
9030337 indlægspose til kapillærkasse 8
9040646 Beskærer saks 5
9063251 junior handsker 10
9040252 handsker str 8,9, 10 og 11 2
9057722 KETER opbevaringsskur Store-It-Out MIDI 1