Så- og priklejord 50 liter - Grønne Fingre

Varenr.: 9014251

Så- og priklejord 50 liter - Grønne Fingre

Varenr.: 9014251
 • Grønne Fingre så- og priklejord er en specialblanding, der er velegnet til småplanter, stiklinger og forspiring
 • Så- og priklejord er finkornet og indeholder vigtige, vækstfremmende næringsstoffer
 • Jorden er let gødet, så planternes rødder ikke brændes af
 • Egner sig til forspiring, fx i minidrivhus, og til udplantning i havens krukker og bede
 • Der er 50 liter i sækken
39.00

Spar tid og køb sammen

Varebeskrivelse

Grønne Fingre så- og priklejord 50 liter

Så- og priklejord er en specialblanding med vækstfremmende næringsstoffer, der er vigtige for planternes vækst og fremmer dyrkningen af småplanter. Jorden indeholder både sand og lermineraler. Jordens struktur er finkornet. Den er let gødet for ikke at brænde planternes rødder. Anvendes især til småplanter og stiklinger og er velegnet til forspiring.

Der er 50 liter i en sæk.

Tips til forspiring og udvikling af stiklinger

Uanset om man sår frø eller udvikler stiklinger, gælder nedenstående disse oplysninger:

I en jævnt fordelt lag af så- og priklejord kan frøet eller stiklingen ånde. Når man sår frø, skal jorden holdes konstant fugtig. Varme er også vigtig. En temperatur på 15-20°C er bedst. Vindueskarmen er derfor ikke altid det bedste sted. Det er bedst at bruge minidrivhus eller forspirekrukker, fx af plast eller presset sphagnum, og vande ofte. Når planten optager pladsen i minidrivhuset eller i krukken, plantes den om til den ønskede altankasse, blomsterbed eller krukke.

Varedeklaration:

 • Hovedbestanddel: Sphagnum, sand og lermineraler
 • Findelingsgrad: Fin
 • Omsætningsgrad: 70-90
 • pH: 5,6-6,3 (CaCl2)
 • Saltindhold: 0,6-1,1 g (KCI)
 • Næringsstoffer (mg/l): Kvælstof (ammonium og nitrat) 80-140; Fosfor 100-200; Magnesium 80-120; Calcium 900-1600
 • Indhold: 50 liter

 

 


 

Næringsrig kvalitetsmuld fra Grønne Fingre

Hos jem & fix finder du et kvalitetssikkert udvalg af næringsrig jord fra Grønne Fingre til krukker, blomsterbede og køkkenhaver. Med muld fra Grønne Fingre er du garanteret at få et muldprodukt af høj kvalitet med dig hjem, som kan bruges til dyrkning af alt fra alskens flotte planter til delikate afgrøder.

Grønne Fingre muld indeholder primært sphagnum, også kaldet lys og mørk tørv, og derudover indgår der også varierende mængder af træ- og biofibre i mulden, som tilsættes for at fremme en rigtig god og effektiv jord til plantedyrkning. Muld, bestående af sphagnum og træfibre, er et anerkendt voksemedie, der bruges af professionelle gartnerier i hele verden, bl.a. fordi træfibre tilfører luftighed til mulden. 

Grønne Fingre anvender ligeledes biofiber i udvalgte muldprodukter, der er et organisk biprodukt fra fremstillingen af biogas. Udover at være et cirkulært produkt, så har biofiber enestående egenskaber som plantegødning, da det er af organisk oprindelse og derfor indeholder en masse næringsstoffer, der er gavnlige for planter. 

Bemærk at tilsætningen af biofiber medfører en naturlig kompostering, hvilket betyder, at der kan forekomme kortvarige lugtgener ved anvendelse af mulden. Komposteringen er helt normal, og ganske ufarlig, og den påvirker hverken plantevæksten eller kvaliteten af afgrøderne.

Groenne fingre

Specifikationer

Type Værdi
Indhold 50 liter
Type Så- og priklejord
Inde/ude Udendørs brug