Pejsebrænde ask, ovntørret

Varenr.: 9035183

4.299,00/stk
  • Palle med pejsebrænde - ask, der er ovntørret
  • Ask er en tæt træsort, som brænder effektivt
  • Pallen indeholder ca. 1,8 rummeter
  • Udvendigt mål på palletårn inkl. ramme og bundpalle: L120 x B80 x H200 cm

Brændetårn med ovntørret ask

Ask er en meget tæt løvtræsort og giver derfor effektivt brænde. Asketræet har forholdsvis tynd bark, tæt massefylde og et elegant, smukt og lyst udseende. Træet er ovntørret for at sikre, at det er klar til brug. Du skal blot tage brændet indenfor ca. 24 timer inden det lægges i brændeovnen, så den sidste overfladefugt kan fordampe.

Leveres håndstablet i tårn på paller á ca. 1,8 rummeter. Træstykkerne er op til 30 cm lange og har en diameter på maks. 18 cm. Udvendige mål af palletårn inkl. ramme og bundpalle: Længde 120 cm, bredde 80 cm og højde 200 cm.

De forskellige typer af pejsebrænde

Lufttørret pejsebrænde: Træet er lufttørret, og der skal beregnes en tørretid med optimale forhold på minimum 2-3 måneder efter levering, før træet kan anvendes. Det er vigtigt, at opbevaringen sker med rigelig luftcirkulation omkring brændet.

Ovntørret pejsebrænde: Træet er ovntørret for at sikre, at det er klar til brug. Du skal blot tage brændet indenfor ca. 24 timer inden det lægges i brændeovnen, så den sidste overfladefugt kan fordampe. Det er vigtigt at opbevaringen sker under tag og med rigelig luftcirkulation omkring brændet.

Sådan opbevarer du brændet rigtigt

Opbevaring: Det er vigtigt at opbevare pejsebrænde korrekt. Pejsebrænde skal altid ligge under tag for ikke at tage skade. Det er vigtigt, at der under opbevaringen altid er luftcirkulation omkring træstykkerne. Man kan med fordel lave et mellemrum mellem brænderækkerne, så luften frit kan passere, også inde i midten af brændestakken. Mellem hver anden brænderække skal der blot være 5 til 10 cm til de næste to rækker. Dette vil yderligere medføre en ensartet kvalitet af det opbevarede brænde igennem vinteren. Står brændet opbevaret i et skur med tre helt lukkede sider, er det en nødvendighed at lave disse luftkanaler. Stillestående luft i brændestakken kan medvirke til råd og svampesporer, og forringe kvaliteten af selv de hårdeste træsorter.

Brændværdi på brænde er det samme, men 1 kg bøgetræ fylder mindre end 1 kg fyrretræ. Med et vandindhold på 18% vejer de forskellige typer af træ pr. kubikmeter:

  • Bøg - 710 kg
  • Eg - 700 kg
  • Ask - 700 kg
  • Birk - 620 kg
  • Blandet løv - 540 kg

Specifikationer

Indhold 1,8 rummeter
Type Brænde