I jem & fix støtter vi Ungdommens Røde Kors’ ferielejre

Vi er stolte af sammen med Ungdommens Røde Kors at give gode sommerferieoplevelser til børn, hvis forældre ikke har overskuddet til at holde ferie. Mange børn i Danmark har nemlig ikke udsigt til at opleve en masse spændende i sommerferien. Det er børn, der vokser op med misbrug, sygdom, ensomhed eller fattigdom som en del af hverdagen. Derfor støtter vi Ungdommens Røde Kors, som hvert år arrangerer 23 ferielejre for mere end 1400 børn. Det betyder alverden for børnene, at de efter sommeren kan komme tilbage i klassen og har en masse ferieoplevelser at fortælle om.

På ferielejr får de en uge fyldt med sjove aktiviteter og succesoplevelser. En af aktiviteterne er fx at lære at bygge sit eget fuglehus, og det har Lucas på 15 år bl.a. givet sig i kast med i sløjdlokalet. Lucas finder en helt særlig ro, når han er på ferielejr. Han fortæller:

- På ferielejr er det nemmere for mig at slappe af. Det er bare ren og skær afslapning. Men det fedeste på ferielejr er venskaber. Man får hurtigt venner her, og fællesskabet er rigtigt godt. Man kan ikke være alene i fællesrummet, fordi alle er så opsøgende. Derhjemme oplever jeg mere, at folk trækker sig væk. Her er det noget helt andet – de kommer nærmere.

På ferielejren er der også 900 unge frivillige, som alle skal have stor cadeau for deres prisværdige engagement i at give børnene positiv opmærksomhed og succesoplevelser, når de tager på kanotur, holder skattejagt eller leger vandkamp. Oplevelser og nærvær, som børnene kan leve højt på et helt år! 

Læs mere om Ungdommens Røde Kors