Medarbejderjubilæum: 25 år med forandringer og fremgang

01. april 2022

Den 1. april 2022 er det lige præcis 25 år siden, Mogens Rosendahl trådte ind ad døren på jem & fix’ hovedkontor for første gang. Der er sket meget siden 1997, både i branchen og i jem & fix, men en ting har ikke ændret sig: Mogens glæder sig stadig til at komme på arbejde hver dag.

Grafik med billede af jubilar og teksten: Jubilæum 25 år hos jem & fix

For Mogens har det altid været byggebranchen, der kaldte. Han startede som indkøbsassistent i indkøbsforeningen Dendek, som siden blev til XL-Byg, senere blev han byggemarkedsleder i en tidligere Bygma-forretning og salgschef ved Jydeporte. Men det var en ledig stilling som indkøber hos byggemarkedskæden jem & fix, der blev startskuddet til en lang karriererejse.

I 1997 var der kun 14 jem & fix-butikker i Danmark, men kort efter Mogens startede, blev der iværksat en vækstplan, og så tog det ellers fart.

 - Det har været en spændende rejse. 25 år med forandringer og fremgang hele tiden. Det er det, der har drevet hele værket, og det er også grunden til, at jeg har været her i så mange år. Efter 25 år glæder jeg mig stadig til at komme på arbejde hver dag, fortæller Mogens.  

Fra indkøber til produktchef

Mogens startede som indkøber med ansvar for hele sortimentet, men i takt med kædens vokseværk kan jobbet som indkøber ikke længere klares ene mand. I dag er Mogens en ud af fem produktchefer, og han har ansvar for, at butikkerne får leveret maling, jord, gødning, planter og fyrværkeri m.m.

Som produktchef er rejser i den store verden også en vigtig del af jobbet, og Mogens bruger et par måneder om året på at rejse ud for at deltage i messer og besøge leverandører. På rejserne finder han ud af hvilke varer, der skal i sortiment den kommende sæson.

Fra grim ælling til hvid svane

Når Mogens vandrer en tur ned ad memory lane, er det tydeligt for ham, hvordan jem & fix har forandret sig gennem tiden.

 - For 25 år siden var jem & fix den grimme ælling i branchen. Man regnede os ikke for særlig meget, og der var ikke mange leverandører, der ville handle med os, fordi vi slog på at være et lavpris byggemarked. Men over tid er vi vokset til at være en supermoderne virksomhed, som klart er førende i branchen. Der er skabt en god arbejdsplads, både på hovedkontoret og ude i butikkerne, forklarer Mogens.

En stærk kultur

Spørger man Mogens, er sammenhold og et rendyrket koncept nøgleord i jem & fix. Alle arbejder benhårdt for at nå de fælles mål.

- Der er en god kemi og forståelse for, at alle er afhængige af hinanden. Vi er et hold med samme vision. Vi vil sgu være de største og de bedste – det driver og motiverer helt vildt. Og så står vi sammen og har hinandens ryg, når der opstår udfordringer, fortæller Mogens og fortsætter:

- I gamle dage byggede vi flyvemaskinen, mens vi fløj den. I dag sætter vi konkrete mål, og der er en masse planlægning bag, så alle ved, hvordan vi når målet. Det er blevet nødvendigt, fordi virksomheden er vokset sig så stor.

Mogens er en rigtig jem & fix’er – en kulturbærer

Når man som Mogens har været en værdsat medarbejder og god kollega i 25 år, fortjener man også rosende ord fra direktøren.

 - Med sin forståelse for det enkle koncept, fællesskabsfølelse og sin sult for altid at gøre det lidt bedre i morgen end i går, er han et vigtigt aktiv for jem & fix. Jeg har stor respekt for Mogens’ indsats og håber, at han fortsætter i mange år endnu, fortæller Claus Petersen, adm. direktør i jem & fix.

Stort tillykke til Mogens med jubilæet!