Medarbejderjubilæum: 25 år i rivende udvikling

01. december 2023

Jørgen startede officielt i jem & fix i 1998, men faktisk var han allerede i gang med arbejdet før han overhovedet kom på lønningslisten. Det var nemlig tilfældigheder, der blev starten på en lang karriere for udviklingschef Jørgen Nielsen, der i 25 år har været en enorm drivkraft for jem & fix og en vigtig del af succeshistorien.

Jørgen fejrer 25 års jubilæum hos jem & fix

Jørgen er udlært inden for tekstil, men da han skulle finde sit første job, søgte han alle ledige stillinger i avisen. Han fik arbejde i en cykelbutik, hvor han blev butikschef, men efter 10 år skulle der ske noget nyt. FDB (Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger) søgte en souschef til en af deres OBS-butikker med ansvar for cykler og legetøj. Det var sjovt og lærerigt, men efter en periode fik Jørgen andre planer.

- Jeg ville gerne på landevejen, og FDB havde en ledig stilling som nonfood-konsulent. Jobbet gik ud på at rådgive butikkerne om, hvordan man præsenterede varerne. Jeg begyndte at tegne butikkerne, så vi placerede inventaret bedst muligt, og her kom interessen for butiksindretning, forklarer Jørgen.

Jørgen gjorde det godt, og efter et år på landevejen blev han tilbudt job på hovedkontoret som afdelingschef for det, som i dag hedder Space Management. Senere blev han udviklingschef i Fakta, hvor han stod for at bygge butikkerne op.

Fakta viste sig at blive Jørgens vej ind i jem & fix – de to virksomheder delte nemlig både kontor og ejer dengang, og Jørgen hjalp derfor med at finde lokaler til nye jem & fix-butikker. Men da Harald Nyborg købte Fakta ud af jem & fix, blev Jørgen spurgt, om han ville arbejde for jem & fix, og det takkede han ja til.

Butik efter butik

Da Jørgen i 1998 startede som udviklingschef i jem & fix, var der i alt 17 butikker. Planen var, at der skulle være 72 butikker i Danmark, så Jørgen fik til opgave at finde og indrette 55 butikker.

- Før jeg startede, satte butikschefen inventar op uden at have en plan, og det kunne godt tage to måneder at få alle varer ordentligt på plads. Jeg havde en tegning og en tidsplan, og derfor kunne vi gøre det på én måned i stedet for to, fortæller Jørgen.

Jørgen fik stablet en masse butikker på benene, men der var plads til endnu flere.

- Da vi nærmede os de 72 butikker, lavede vi en ny plan: 100 butikker. Og så kom planerne om at etablere butikker i Sverige, og her var jeg med til at bygge de første 14 butikker på tre år. I den tid kørte jeg 82.000 km om året. Jeg havde mit arbejde i Danmark, og når jeg fik fri, kørte jeg til Sverige for at være med til byggemøde næste morgen. Da vi havde etableret os i Sverige, startede vi i Norge, og jeg har været med til at åbne de 14 butikker, der er bygget indtil nu. I alt har jeg lavet 133 af vores mere end 200 butikker i Skandinavien, fortæller Jørgen.

Tilfældigheder og ja-hat

Jørgen har takket ja til de opgaver, han har fået og søgt nye udfordringer, når de bød sig.

- På et tidspunkt skulle vi sammensætte en sikkerhedsgruppe, og man ville have, at butikscheferne skulle være sikkerhedsrepræsentanter. Men det måtte man slet ikke, så derfor fik jeg posten som formand for sikkerhedsudvalget og ansatte en til at hjælpe. Det kom senere til at hedde arbejdsmiljø, og da vi fik en HR-afdeling, overtog de opgaven.

Og det er karakteristisk for Jørgens karriere, at han har takket ja til de udfordringer, der er kommet hans vej.

- Mit karriereforløb har været tilfældighedernes spil. Der var bare opgaver, der skulle løses, og hvis man mener, man har evnerne, skal man have ja-hatten på. Enten er man under udvikling, eller også er man under afvikling. Og jeg har ikke lyst til at være under afvikling, forklarer Jørgen, som dog en enkelt gang har takket nej til en spændende udfordring:

- Jeg fik engang et godt jobtilbud, og jeg overvejede det også, men jeg kom frem til, at jeg ikke kunne få en bedre arbejdsplads end jem & fix.

Mere end bare et arbejde

Jørgen har altid elsket jem & fix, og selvom han har meddelt, at han går på pension d. 1. marts 2024, så håber han, at han fortsat kan være lidt med.

- I jem & fix er man en del af beslutningerne. Der er kort til ledelsen og løbende dialog. Selv hvis jeg havde mit eget firma, kunne jeg ikke have det mere frit. Følelsen af ejerskab og tillid til mine evner har drevet mig, og jeg har altid været glad for at gå på arbejde, afslutter Jørgen.

Adm. direktør i jem & fix, Claus Petersen, fortæller om Jørgen:

- Jørgen er et godt eksempel på en kulturbærer, der har stor betydning for jem & fix. I særdeleshed med udvidelsen af butiksnettet, men også i forbindelse med udviklingen af jem & fix til den velsmurte maskine virksomheden er i dag. Vi skylder Jørgen en stor tak for indsatsen i sin tid i jem & fix, og mon ikke vi af og til, også i fremtiden, vil gøre brug af hans kompetencer.

Stort tillykke til Jørgen med jubilæet!