jem & fix støtter Ungdommens Røde Kors’ ferielejre 2024

30. maj 2024

I jem & fix er vi stolte af at være med til at give sommerferieoplevelser til børn og unge, som har et særligt behov for en ferie fyldt med gode oplevelser. Derfor støtter vi igen i år Ungdommens Røde Kors og deres arbejde med at arrangere ferielejre.

Det er ikke alle børn og unge i Danmark, som har udsigt til at opleve en masse spændende i sommerferien. Derfor arrangerer Ungdommens Røde Kors hvert år ferielejre for mere end 1400 børn og unge i alderen 7-17 år, som får en uge med ferieminder for livet.  

De børn og unge, der kommer på Ungdommens Røde Kors’ ferielejre, har oftest ikke andre muligheder for at få en sommerferie. Det er børn og unge fra familier med sociale udfordringer, som bliver henvist af fagpersoner gennem kommuner og lokale Røde Kors-afdelinger. På ferielejr får de et pusterum fra en hård hverdag og positive oplevelser at bygge videre på. Det betyder alverden for dem, at de efter sommeren kommer styrket tilbage til hverdagen og har en masse ferieoplevelser at fortælle om. 

 

Frivillige unge giver nærvær og støtte

På ferielejrene knokler 900 frivillige ildsjæle for at skabe unikke ferieoplevelser, og de står klar med skulderklap, rummelighed og støtte.

De frivillige har tid og overskud, og de sørger for at give børnene og de unge ny viden om deres kompetencer og muligheder. De giver positiv opmærksomhed og nærvær, når de tager på kanotur, holder skattejagt og har gode snakke om bålet. Det er aktiviteter, som børnene og de unge kan leve højt på et helt år. 

Rigtig god ferie!

Vil du vide mere?

Læs mere om vores støtte til Ungdommens Røde Kors’ ferielejre

Læs mere om Ungdommens Røde Kors