Jeg er en lykkelig mand21. juni 2016


En tatovering med teksten 'Carpe diem' dekorerer undersiden af Jason Rusilowskis venstre arm. Han smiler bredt, da han viser den frem, og selv efter kort tid i hans selskab fornemmer man, at mottoet om at gribe dagen og nyde livet er hans varemærke.

- Jeg tror på, at alt godt kommer til os. Hvis bare man gør sit bedste, siger den amerikanskfødte mand, der fylder 40 år lørdag den 25. juni.

Jason Rusilowski blev født og voksede op i staten Michigan i det nordlige USA. Men han var eventyrlysten og slog sig som voksen ned i Texas og siden på øen St. Thomas, hvor hans stedfar driver en tatovørbutik. Her arbejdede Jason som tatovør og spillede golf på højt plan i sin fritid.

Jeg planlægger ikke mit liv. Men jeg vidste, at jeg hverken skulle giftes eller have børn. De forpligtelser passede bare ikke rigtig ind, siger han og lægger nakken tilbage i et undertrykt grin. For det kom til at gå meget anderledes. En dag mødte han danske Ingelise, som arbejdede på et krydstogskib, der lagde i havn på St. Thomas.

Gift med sin prinsesse

Da jeg så hende komme gående...det var love at first sight, siger Jason, der taler et flot dansk, mens han krydrer sin fortælling med engelske udtryk som 'whatever', 'oh my God' og 'gorgeous'. For det sidste er lige præcis, hvad Ingelise er med Jasons øjne.

- Hun er så smuk. Hun er min prinsesse, siger han og stråler.

Jason blev gift alligevel. Og nød det. Ingelise blev også hurtigt gravid, og levemanden og hans prinsesse var nødt til at tage en beslutning for fremtiden. Skulle de blive på St. Thomas eller skulle de flytte til Danmark? I virkeligheden var valget ikke så svært. For skolegang er voldsomt dyr på St. Thomas. Et år på privatskole koster i omegnen af 250.000 kroner. De offentlige skoler er helt forfærdeligt dårlige, og det samme er sundhedsvæsnet. Derudover er øen plaget af kriminalitet.

- Danskerne er jo verdens lykkeligste folk, så det var klart et bedre sted for vores barn at vokse op, siger Jason med henvisning til de undersøgelser, der er lavet på området.

Det er nu fem år siden, og Jason er i dag både far til Tristan på fire år og Sigmund på to år. Familien bor i Lunderskov, hvor en del af Ingelises familie også bor.

Jublede over jobbet

Arbejdsmæssigt var det en udfordring for Jason at slå sig ned i Danmark, hvor sproget voldte problemer. Han søgte flere hundrede job og fik afslag på afslag.

- Det var hårdt, og min kone var frustreret. Jeg selv er ikke typen, der bliver ked af sådan noget. Det skal nok gå. Det er min holdning,” siger Jason, der efter en periode som henholdvis hjemmegående far og arbejdsløs fik natarbejde hos byggemarkedskæden jem & fix i Vejle. Han kom på det såkaldte ”tællehold”, hvor medarbejderne tager rundt til butikkerne og tæller vare- og lagerbeholdning i nattetimerne.

For to år siden steg Jason Rusilowski i graderne, da han blev tilbudt jobbet som souschef i jem & fix' nystartede webshoplager. Her styrer han mange forskellige opgaver og trives godt med udfordringerne.

- Jeg jublede, da jeg fik muligheden for jobbet her. Det var... a dream come true,” siger han og beskriver sit liv og den rejse, han har været på med ordene:

- Jeg er en lykkelig mand.

Og lykken bliver formentlig ikke mindre, når Jason om få dage skal fejre sin 40-års fødselsdag i selskab med sin mor, far og lillebror. De flyver ind fra henholdsvis Ecuador, Michigan og St. Thomas for at samles om fødselaren i et sommerhus i Blåvand.

Stort tillykke til Jason!

Del denne side: