Køb trygt dine julegaver hos os, vi bytter også i januar 2021 - husk blot kvitteringen

Godt nytår med sikker håndtering af fyrværkeri20. december 2019

Sikkerhedsstyrelsens 5 fyrværkeriråd

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at 225 kom til skade i nytårsdøgnet sidste år, men ved bl.a. at huske sikkerhedsbriller og holde afstand kan vi måske få antallet endnu længere ned eller optimalt set helt undgå skader. I jem & fix bakker vi derfor op om Sikkerhedsstyrelsens 5 fyrværkeriråd:

1. Brug altid beskyttelsesbriller
2. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
3. Brug aldrig ulovligt eller hjemmelavet fyrværkeri
4. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Gode råd om håndtering af fyrværkeri

Der findes også gode råd, der er værd at følge allerede ved køb af dit fyrværkeri samt i forbindelse med den videre transport og opbevaring af krudtet. Det er fx slet ikke uvæsentligt at vide, at bunden på de batterier, du køber i jem & fix fra Fyrværkerieksperten er udstyret med en lerbund. Hvorfor det er væsentlig viden fortæller Product manager David Sandahl fra Fyrværkerieksperten her:

- Bunden på alle batterier fra Fyrværkerieksperten består af en lerbund af stampet lerpulver. Dette giver en stor tyngde i bunden af batteriet, så det står stabilt under afskydningen. Man skal behandle fyrværkeriet med omhu og ikke smide med det.

Andre årsager til at fyrværkeriet kan blive mindre festligt kan være, at man glemmer at trækken lunten helt ud ligesom for meget alkohol kan gøre, at man glemmer de gode sikkerhedsråd om at holde afstand, ikke gå tilbage til en fuser, huske sikkerhedsbriller mv. Tomme champagneflasker er heller ikke den bedste løsning, når raketterne skal fyres af. Der findes udmærkede raket- og bomberørsholdere, som er lavet specielt til at sikre en så sikker affyring som muligt.

Ik’ så mange undskyldninger

Men uanset om du er en aktiv fyrmester eller en passiv tilskuer, så pas på hinanden, vær varsom med krudtet, og husk at sikkerhedsbrillerne går ganske fint til såvel jakkesæt som joggingtøj og i øvrigt passer til både børn og voksne. Og når festen har lagt sig, og dagen derpå melder sig, så lad os også hjælpe hinanden med at rydde det brugte skyts af vejen, så det bliver et rigtigt godt og sikkert nytår for alle.

Del denne side: