Elevuddannelse med masser af ansvar19. januar 2018

Elever, der skal overtage butikkerne

jem & fix' andetårselever er kampklare og toptrænede til at overtage butiksdriften i tre dage.


Eleverne styrer selv butikkerne

Hvert år tiltror og udfordrer jem & fix sine andetårselever ved at lade dem overtage butiksdriften i tre dage på egen hånd. I år kommer det til at foregå fra mandag d. 22. – 24. januar i jem & fix i Hedensted, Vejle, Fredericia, Middelfart, Kolding S og Kolding N. Forud for den selvstændige drift af butikkerne skal eleverne forberede sig grundigt og bl.a. sørge for at få bestilt varer hjem, lave et budget og en bemandingsplan samt lægge en butiksplan for, hvordan salgslokalet kan optimeres inden for rammerne af kædens lavpriskoncept.

Elev i Middelfart Mette Løcke Cordtz fortæller:

- Jeg glæder mig til udfordringen i næste uge, hvor jeg skal agere butikschef i butikken i Kolding N. Det bliver mega spændende, men jeg føler mig godt rustet, idet jeg gennem min uddannelse og hverdag i jem & fix er vant til at tage ansvar og træffe vigtige beslutninger. Jeg vil desuden gerne arbejde mig hen mod at få mere ledelsesansvar i jem & fix, så næste uge bliver en god og lærerig oplevelse for mig, som jeg ser meget frem til.

Butikscheferne er med på idéen

Denne udfordring bakkes massivt op af både souschefer og butikschefer, som gerne træder et skridt tilbage og lader eleverne styre deres butikker, men de stiller sig også til rådighed som en mulig livline, hvis der er brug for faglig sparring og vil således være tilstede i butikkerne, men øvrige medarbejdere holder fri. Butikschef i Fredericia Tommy Martinsen fortæller:

- Jeg glæder mig til at byde dem velkommen og give dem frie hænder til at udfolde deres ideer og forhåbentlig se dem vokse med opgaven og for alvor tage teten. Det er altid spændende med nye friske øjne, så jeg håber da også, de måske kan give mig et par nye input.

Ansvar fra dag 1

At ansvar bliver fremhævet giver god mening, for som elev i jem & fix får man helt fra starten af sine egne ansvarsområder, som man med vejledning fra butikschefen selv står for at styre i mål. Dermed får man medindflydelse på den daglige drift fra dag 1, og man udvikler sig og får relevant indsigt i det at drive en detailbutik mest effektivt. HR- og driftschef i jem & fix Peter Nyboe fortæller:

- Vi investerer i gode hoveder og udvikler og udfordrer vores elever gennem hele deres elevtid bl.a. ved at give dem masser af ansvar, en af de bedste uddannelser i detailhandlen og muligheden for at styre en butik på egen hånd som en del af deres afsluttende eksamen.

Ansvar er med andre ord en væsentlig drivkraft og gennemgående faktor ift. at få stærke og selvstændige elever, og de vil være talstærkt repræsenteret i Hedensted, Vejle, Fredericia, Middelfart, Kolding S og Kolding N i starten af næste uge, hvis du har lyst til at hilse på.

Kontakt

For mere information kan du kontakte HR- og driftschef Peter Nyboe på 76 41 35 00.

 

 

Del denne side: