Butikschefer giver teten videre til jem & fix-elever17. februar 2016Slaget skal slås i butikkerne
Skolebænken og al dens teori skal jo være på plads, men kampen foregår nu en gang ude i butikkerne langt væk fra teorilokalerne, så selvfølgelig er det her elevernes sidste modul skal løbes i gang, for det er jo her kunderne er, og slaget skal slås. Underviser Søren Juel fra IBC fortæller:

- Når eleverne indtager de tre butikker, er den vigtigste opgave fokus på kunderne. Eleverne vil blive målt på initiativ, stemning, samarbejde på tværs i butikken og omsætning. Torsdag går vi så på skolebænken igen og skriver en opgave om at styre en jem & fix butik baseret på egne oplevelser, og fredag kårer vi vinderbutikken.

Lærerig oplevelse for alle
I de tre dage, hvor eleverne overtager butiksdriften, vil souschefer og butikschefer være til stede i butikkerne som assistance, men så vidt muligt holde sig behørigt i baggrunden og overlade styringen 100 % til eleverne. Butikschef i jem & fix i Give Marco Lo Presti glæder sig til at få en energisk flok elever ind i butikken og give dem lov til at teste teorien i praksis. Han indrømmer dog også, at det er en udfordring for ham selv at skulle træde tilbage og gøre sig så usynlig som muligt og overlade styringen til de unge kollegaer. Han uddyber:

- Det bliver dejligt at få nogle medarbejdere som ser butikken med helt nye øjne, og i bund og grund har jeg en forventning om, at det bliver super skægt for os alle sammen, og at eleverne lærer noget om at drive butik, og at jeg omvendt lærer noget om at afgive ansvar til vores dygtige elever. Forhåbentlig er de elever, som kommer i min butik, nogle af mine kommende kollegaer på butikschef- eller souschefniveau. Jeg vil i hvert fald gerne give dem nogle af mine tanker omkring ledelse og udvikling af medarbejdere med hjem.

Butikschef i jem & fix i Vejen Tina Vejlgaard Enevoldsen er enig i, at oplevelsen både vil blive lærerig for butikschefer og elever. Selv håber hun at få nogle nyttige input til nye løsninger og fastslår:

- Det er sundt at stå lidt på sidelinjen en gang imellem i stedet for at være midt i det hele som i hverdagen, og jeg håber at få et lidt anderledes syn på tingene og nye bud på brugbare løsninger i dagligdagen. Derfor er jeg meget interesseret i at se, hvordan eleverne vil angribe opgaven samt hvilke løsningsformer, de vil vælge. Jeg forventer, at de har en masse positiv energi og glæder mig til at se deres ideer og initiativer udforme sig. Samtidig er jeg også spændt på, om de nu kan holde fokus på de rette ting og nå de opgaver, der ligger til dem, når de får teten.  

Kontakt
For yderligere information er du velkommen til at kontakte elevansvarlig i jem & fix Solveig Petersen på 76 41 35 00 eller sop@jemfix.com eller underviser på IBC Søren Juel på soju@ibc.dk

Del denne side: