Koriander
Koriander
- Koriander kaldes også thailandsk persille og er en af de mest anvendte krydderurter i verden
- Den kan bruges frisk som drys, mens roden og frøene kan bruges i curry-pastaer
- Sås direkte på voksepladsen i april-maj, når jordtemperaturen er stabil
- Sås med 2-3 ugers mellemrum, kan der høstes koriander sommeren igennem
- Posens indhold rækker til ca. 6 meter
Spar tid og køb sammen
Varebeskrivelse
Koriander til asiatiske wokretter
Koriander kaldes også thailandsk persille og har en karakteristisk duft og smag, der især er velegnet til asiatiske wokretter. Det er et meget anvendt krydderi i hele verden, og hele planten kan faktisk bruges. Brug den frisk som drys i wokretter, mens roden og frø kan bruges i curry-pastaer. Frøene skal være helt modne inden høstning. Kan både bruges tørret og frisk.
Så direkte på en lun og solrig vokseplads i april-maj, når jordtemperaturen er stabil, og dæk med et tyndt lag jord. Efter 10-15 dage spirer frøene, og du kan høste bladene til drys, efterhånden som de kommer frem. Så med 2-3 ugers mellemrum sommeren igennem for at have en konstant forsyning af friske blade. Koriander danner fine, hvide blomster, inden den danner frø, og frøene høstes, når de er blevet lysebrune, og lige inden de åbner sig.
Posens indhold rækker til ca. 6 meter.
- Forspiring: Februar-april
- Plantning: April-maj (når jordtemperaturen er stabil)
- Høst: August-september
- Rækker til: ca. 6 meter
Specifikationer
Type | Værdi |
---|---|
Levetid | Etårig |
Dyrkningsmetode | Forspiring/såning |
Grøntsagssort | Koriander |
Plantetype | Krydderurt |
Dyrkningssted | Sol |