Sådan får du tilskud til varmepumpen

Når man energirenoverer sin bolig, er det i Danmark muligt at få et såkaldt energitilskud, som er et kontant tilskud til projektet. Formålet med energitilskuddet er at gøre det mere attraktivt at lave energiforbedrende tiltag i sin bolig, så det samlede energiforbrug i Danmark nedbringes. Tilskuddet kan fås til energiforbedrende tiltag i både helårsboliger og til sommerhuse eller fritidsboliger.

Det betyder, at hvis du vil investere i en varmepumpe, kan du få økonomisk tilskud til den. Det er nemt at søge om tilskuddet, men der er nogle krav, der skal overholdes. Her er processen gennemgået:

  • Ansøg inden du køber varmepumpen

Det allervigtigste er, at du ansøger om tilskuddet, inden du køber varmepumpen. Det er ikke muligt at få tilskud til allerede opførte varmepumper. Der skal forelægge en ansøgning og en godkendelse af ansøgningen, inden du køber varmepumpen og får den installeret.

En af måderne, du kan søge om tilskuddet, er gennem EnergiKøb.dk. De hjælper dig lige fra ansøgning til udbetaling af tilskuddet. Det eneste det koster er et administrationsgebyr, og det er nemt for dig at få tilskuddet. Du skal blot udfylde ansøgningen, afvente godkendelse og når varmepumpen er opsat, skal der indsendes dokumentation for arbejdet.

  • Afvente godkendelse

Når ansøgningen om energitilskuddet er sendt ind, skal du afvente en godkendelse, inden du køber varmepumpen. Ansøgningen behandles inden for 24 timer inden for normale arbejdsdage, og du vil få en godkendelse pr. mail.

  • Købe varmepumpe og udføre arbejdet

Når du har fået en godkendelse, kan du købe varmepumpen og udføre arbejdet. Hos jem & fix har vi et udvalg af varmepumper, som du finder her (se udvalget af varmepumper). Varmepumper skal installeres af en autoriseret kølemontør.

  • Dokumentere energiforbedringen

Har du fået monteret og installeret varmepumpen, skal arbejdet dokumenteres, inden energitilskuddet udbetales. Når arbejdet er udført, skal du logge på EnergiKøb.dk tilskudsportal med de loginoplysninger, du modtog, da du oprettede ansøgningen. Herefter skal du indsende den nødvendige dokumentation som billeder af varmepumpen, der er monteret samt faktura for indkøbet. EnergiKøb.dk oplyser dig om, hvilken dokumentation der skal bruges. Når sagen er behandlet, får du udbetalt dit energitilskud direkte ind på din konto.

Hvor stort et tilskud kan man få til varmepumper?

Størrelsen af tilskuddet til varmepumpen afhænger af din nuværende energikilde. Tilskuddet beregnes nemlig efter, om du opvarmer din bolig med olie/gas, bio eller el. Der gives ikke tilskud til luft/luft varmepumper, hvis du opvarmer din bolig med fjernvarme. Tilskudsatserne er fastsat ud fra Energistyrelsens standardværdier.