Godt gør det selv-værktøj

I denne video guider vi dig til, hvilket værktøj der er godt at have til forskellige opgaver.

Din guide til godt gør det selv-værktøj

Vælg værktøj efter, hvilken gør det selv-type du er. Tager du værktøjet frem en gang om året eller et par gange om måneden? Tag et kig på denne video eller følg denne guide med gode råd. 

 

Udstyrsliste

Basis brug

Til det basale brug – evt. til dig, der bor i lejlighed: sikkerhedsudstyr som handsker, sikkerhedsbriller, høreværn være relevant samt skruetrækkersæt, hammer, kniv, tommestik/målebånd, boremaskine med bor og bits og malerværktøj.

Ekstra værktøj til mellem gør det selveren

Gør du mere selv - evt. har du nogle udendørsområder, der skal passes – så kan sortimentet udvides med murerværktøj, vinkel og forskelligt akku-værktøj, der gør, at du slipper for ledninger.

Værktøjskassen til den der helst laver det hele selv

Slutteligt kan der skrues op for udvalget af maskiner og værktøj som vaterpas, nedstryger for at kunne skære i metal, stiksav, vinkelsliber og evt. en fugeskærer/multisliber, der har flere anvendelsesmuligheder. Den kan arbejde ved høje frekvenser, og hvor der er brug for at arbejde på trange pladser og skære i mange materialer.

Til sidst er der andre værktøjer, der er gode at sætte til trykluft fx en dykkerpistol der kan spare meget tid og besvær, fx ved opsætning af lister. Til trykluftsværktøj skal der en kompressor til.

God arbejdslyst!