Udskiftning af glasliste

Skift glaslisterne ud og beskyt dem med bundliste i aluminium.

Kapitler

Aluminiumliste

Derfor er aluminium bedre

Dette skal du bruge

Udstyr til at skifte glasliste

Multicutter

Fjern den gamle liste

Kantliste

Skær kantlisten til

Montering

Montering af aluminiumliste

Sådan udskifter du glaslister på trævinduer

Efter mange års udsættelse for regn og sol, kan bundlisterne i dine trævinduer trænge til udskiftning. Så tjek dine vinduer og udskift listen med en aluliste, så holder vinduerne længe endnu. Tag et kig på denne video eller følg denne guide trin for trin.

Trin 1

Start med at fjerne den nuværende træliste med enten et koben eller en multicutter. Du kan bruge multicutteren til at skære gennem listen for at dele den op, men vær opmærksom på at den arbejder med hurtige omdrejninger, så pas på du ikke rammer ruden.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Brug derefter kobenet til at løfte listen op og fjern de gamle søm med en knibtang. Vær forsigtig når du fjerner bundlisten der ligger op til listerne i siderne hvis de skal blive som de er.

Trin 3

Brug en stump af den nye kantliste til at måle hvor meget der skal skæres af listerne i siderne. Der skal være 5-7 mm luft ned til selve aluminiumskinnen, så træet i bunden har mulighed for at tørre. Sav af listerne i siderne med multicutteren, så det passer.

Trin 4

Der findes forskellige alubundlister, men til denne model er der en lille sort plastikdel, der skal skrues fast på karmen hvor aluminiumskinnen skal fastgøres. De sorte plastikdele skal monteres ca. 5 cm inde fra siderne og ca. 4 stk. pr. meter.
Monter gliderne i aluminiumsskinnen og placer dem udfor plastikdelene, så er klar til at blive trykket godt på plads.

Så er det fixet!