Spartel af samlinger i vægge

Se hvordan du spartler samlinger og huller i gipsvægge.

Kapitler

Dette skal du bruge

Dette skal du bruge når du spartler

Hvor meget spartel

Hvor meget skal man spartle?

Påfør spartel

Påfør spartel på gipspladen

Amering

Opsætning af armering

Skruehuller

Spartling af skruehuller

Sådan spartler du samlinger i gipsvægge

Når du sætter gipsplader op, skal de forsænkede kanter og samlingerne mellem gipspladerne spartles, så der opnås en glat og ensartet overflade. I videoen viser vi hvordan eller læs gerne trin for trin-guiden.

Trin 1

Til første spartling skal der bruges en forholdsvis grovkornet spartelmasse, så det ikke synker så meget, når det tørrer op.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Start nedefra og træk spartelmassen op i et jævnt lag med spartlen. Læg herefter papirstrimlen i den våde spartelmasse som armering. Denne trykkes ind i spartelmassen med en spartel, hvorefter det skal tørre i et døgn inden næste spartling.

Trin 3

Skruerne skal også spartles – og er skruerne skruet rigtigt i, skal hovedet være lige under overfladen, men papiret må ikke være brudt, så er arbejdet nemmest.

Trin 4

Når første lag spartel er hærdet op, skal andet lag påføres. For at opnå en glat overflade bruges en lidt finere type spartelmasse, da det ikke skal reducere store ujævnheder. Igen start nedefra og træk spartelmassen op i et tyndt og jævnt lag.

Trin 5

Til sidst bruges den brede spartel til at trække ned over samlingen for at opnå en helt glat samling. Jo mere omhyggelig du er med spartelarbejdet, jo mindre slibearbejde er der tilbage bagefter.

Så er det fixet!

Tip! – Rens dit værktøj
Rens spartlerne lige efter endt arbejde, så er de klar til næste gang.