Montering af sålbænk

Her kan du se, hvordan du monterer sålbænke af granit under dine vinduer.

Kapitler

Dette skal du bruge

Redskaber til opsætning af sålbænk

Tilpasning

Skær sålbænken til

OBS!

Sålbænken har en for- og bagside

Mørtel

Påfør mørtel under vinduet

Montering

Montering af sålbænk

Sådan monterer du sålbænk

En sålbænk er en inddækning, der monteres under vinduet på udvendig side for at lede vandet væk fra samlingen mellem vindue og facade. Læs denne guide trin for trin, eller kig med her på videoen og se hvordan. 

Trin 1

Start med at måle sålbænken op og skære den til. Placer den på et fast underlag og husk sikkerhedsbriller og høreværn. Prøv først lige om den passer, når den er skåret til, inden den fastmonteres. Den skal passe med 5 mm luft i hver side.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

 

Trin 2

Vi har en pæn, glat bund at montere sålbænken på, så vi bruger fliseklæb – her er det vigtigt, det er en, der er godkendt til udendørs brug. Har du en rå murstenskant, kan den lægges i mørtel. Du skal være opmærksom på, at der er en for- og bagside på sålbænken, da man faktisk kan se, hvor saven, der har skåret materialet fri, har savet.

Trin 3

Sæt malertape på vinduet, så du undgår at få fliseklæb på vinduet, da det kan være næsten umuligt at få overskydende fliseklæb af igen. Herefter lægges fliseklæb på med den glatte side af tandspartlen, så det også kommer ind under vinduet. Læg fliseklæbet på i et jævnt lag og ret det af med tænderne på tandspartlen efterfølgende. Således sikrer du, at der er samme niveau af fliseklæb under hele sålbænken.

 

Trin 4

Så skal sålbænken monteres. Hold øje med at vende den rigtige side op og vend snittet ind under vinduet. Du kan lige kigge ind under sålbænken og sikre den får ordentligt fat hele vejen hen, og sæt efterfølgende klodser i siderne, så du er sikker på, at afstanden holdes.

Trin 5

Når klæbet er tørt, fjernes klodserne, og så skal der fuges med en fin sort silikonefuge for at afslutte arbejdet. Og skulle der vise dig en lille åbning under sålbænken, kan den nemt repareres med lidt mørtel. 

Så er det fixet!