Installation af gulvvarme

Se hvordan du forbereder dit gulv til gulvvarme og monterer gulvvarmen.

Sådan fixer du gulvvarme

Et lunt trædeunderlag, masser af gulvplads og ingen radiatorer eller synlige rør, der skal rengøres. Det er nogle af de fordele, der gør gulvvarme til guld. Vil du gerne vide, hvordan du selv kommer i gang med at lægge gulvvarme? Så tag et kig på denne video eller følg denne guide trin for trin.

Trin 1

Når du skal etablere gulvvarme, starter du med to lag styrolit gulvisoleringsplader, som placeres på en plan bund. Isoleringspladerne skal have en tykkelse på i alt 30 cm.

 

 Materialeliste

Trin 2

Ovenpå pladerne placerer du afstandsstykker, og ovenpå disse placeres rionet (stålnet). Det er vigtigt med lidt afstand mellem isoleringsplade og rionet for at armere den beton, der til sidst kommer ovenpå.

Trin 3

Herefter skal du lægge pex-rør ovenpå rionettet, og til at fastgøre røret til rionettet kan du bukke kobberbindere rundt om rionet og rør. Kobberbindere har et øje i hver sin ende, og de fæstnes effektivt med et lukkeværktøj til gulvarmebindere. Du stikker bare krogen igennem de to øjer og trækker, og så sidder det godt fast. Når den sidste binder er fastgjort, kan du hælde beton på.

Så er det fixet!

TIP: En tegning giver overblik

Hvis du fx skal lægge gulvvarme på dit badeværelse, så er det en god idé at have en tegning af det færdige rum, inden du lægger pex-rør, så du kan undgå at lægge rørene, der hvor toilettet fx skal skrues fast eller lign. Så undgår du at punktere dine pex-rør.