Rullespartel på vægge

Spar tid på spartling af gipspladerne og brug rullespartel

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du rullespartler en væg

Påføring af spartel

Nu skal spartlen rulles på væggen

Udglatning

Udglat med en spartel

Tip!

Genbrug ikke spartlen

Sådan bruger du rullespartel

Før der kan opsættes filt på vægge skal overfladen være glat og jævn for at opnå det bedste resultat. Til store overflader som hele vægge kan du med fordel spare tid og bruge rullespartel. Se hvordan i videoen eller følg denne guide trin for trin.

Trin 1

Før du går i gang med rullespartlen skal du have spartlet små huller og samlinger med spartelmasse. Her kan du se hvordan du fixer det.

 

 Materialeliste

Nu til rullespartlen. Malerullen dyppes i spanden med rullespartelmassen og påføres væggen. Det anbefales at du bruger skaft til rullen for at minimere arbejdet med spartlingen.

Når du bruger nye maleruller kan det tage nogle ture før spartelmassen hænger ordentlig ved.

Trin 2

Spartelmassen skal påføres vådt i vådt, så vælg et overskueligt område at arbejde på ad gangen, da den tørrer rimeligt hurtigt.

Trin 3

Når du har dækket et overskueligt område af væggen med spartelmassen, skal du bruge en bred spartel til at skrabe overskydende spartelmasse af, så overfladen bliver helt plan og glat.

Trin 4

Det gør ikke noget at der er få synlige streger på væggen efter spartlen, idet til sidst skal overfladen slibes med sandpapir for at fjerne eventuelle små streger og ujævnheder. Så er væggen klar til filt. Du kan se en guide om opsætning af glasfilt her.

Så er det fixet!