Maling af vægge

Sådan maler du bedst og hurtigst dine vægge.

Kapitler

Dette skal du bruge

Dette skal du bruge når du maler din væg

Rør malingen

Husk at røre malingen grundigt

Påbegynd malerarbejde

Start med at rulle malingen på væggene

Hjørnerne

Brug en pensel til hjørnerne

Kom godt i gang med at male dine vægge

Så skal væggen males. Vi har valgt at bruge grundet glasfilt på væggen, så slipper du nemlig for at skulle lægge vævfiller på først. Så det er bare om at gå i gang. Tag et kig på denne film, eller følg denne guide trin for trin, så du kan se hvordan.

Trin 1

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

 

Vi har valgt maling med glans 5 (mat) til væggen. Først skal malingen røres op med en ren pind og hældes op i rullespanden. Brug også gerne pinden til at tage evt. dryp med. Et tip er at sætte en pose i spanden, så er den meget lettere at rengøre efter brug.

Trin 2

Husk at sætte låget på malerspanden, så du undgår skidt i malingen og dermed reducerer malingens holdbarhed.

Trin 3

Når du maler, er det en fordel at køre samme retning dvs. op/ned/op/ned. Sørg også for at lægge et ensartet lag på og mal vådt i vådt. Så opnår du det bedste resultat. Hvis du skal holde en pause, er det ikke hensigtsmæssigt at stoppe midt på væggen undervejs. Her bør du male ud til et hjørne og derefter fortsætte herfra. Så undgår du eventuelle forskelle i overfladen.

Trin 4

Når du skal male hjørnerne samt ved stikkontakter mv., anbefaler vi, at du bruger en pensel.

Trin 5

Det gode ved at male store flader som vægge er, at man ret hurtigt kommer ret langt. Og når første lag maling er tørt, lægger du en akrylfuge i hjørnerne, som skal tørre, inden du maler over en sidste gang.

Så er det fixet!