Rensning af afløb???

Kapitler

Det skal du bruge

Tjek vandlåsen

Prøv med kogende vand

Brug en svupper

Afløbsrens

Kontakt en VVS'er

Sådan renser du et stoppet afløb 

Du har sikkert oplevet, at vandet i vasken stiger, fordi det ikke vil løbe ordentligt igennem. Et stoppet afløb eller et afløb, der er ved at stoppe, kan være irriterende at bøvle med. Men der findes forskellige metoder, som du selv kan prøve af, og som måske kan løse problemet.

I vores fix det selv-film viser vi dig de mest almindelige problemer, og hvordan du selv kan fixe dem.

Materialeliste

Tjek vandlåsen

Hvis vandet ikke kan løbe igennem, kan du starte med at tjekke vandlåsen. De nyere modeller er nemme at rengøre, da du ofte blot skal skrue den nederste del af og rengøre uden at afmontere hele systemet. 

Vær forberedt på, at der godt kan komme ildelugtende vand og skidt ud. Sæt derfor en balje under. Tøm baljen i toilettet og ikke i vasken, når du er færdig.

Tjek efter, om der skulle være hår eller andet snavs, som stadig blokerer. 

Brug en børste til at rengøre alt så godt som muligt med sæbe og varmt vand. Skru derefter det hele sammen igen.

Sådan renser du et stoppet afløb - tjek vandlåsen

Prøv med kogende vand

Hvis vandet stadig ikke kan løbe igennem, kan du med fordel prøve at hælde kogende vand i vasken for at se, om dette kan få skidtet i afløbet til at løsne sig, så vandet igen kan løbe igennem.

Sådan renser du et stoppet afløb - prøv med kogende vand

Brug en svupper

Hvis afløbet er helt stoppet, kan du bruge en svupper. Sæt svupperen over afløbet, fyld vand i vasken, og hold en hånd eller en klud for overløbet. Tryk svupperen ned og hiv op et par gange for at løsne proppen af ​​skidt. Gentag øvelsen, indtil problemet er løst.

Sådan renser du et stoppet afløb - brug en svupper

Afløbsrens

Hvis ingen af metoderne virker, kan du bruge afløbsrens. Men husk, at kemikalier er stærke og kan være beskadigende. Skyl efter med kogende vand.

Sådan renser du et stoppet afløb - afløbsrens

Kontakt en VVS'er

Hvis ingen af ovenstående metoder virker, og du stadig oplever problemer med, at vandet ikke løber igennem, anbefaler vi, at du kontakter din lokale VVS’er. 

Sådan renser du et stoppet afløb - kontakt en VVS'er