Maling af fliser???

Kapitler

Det skal du bruge

Rengør fliserne

Fjern kalk

Mal først med hæftegrunder

Mal fliserne med den ønskede maling

Sådan maler du dine fliser på væggen

Kunne du fx tænke dig at give dine fliser et nyt look?

I fix det selv-filmen viser vi dig, hvordan du nemt og billigt kan give dine fliser nyt liv med en omgang maling*. Så har du fx fliser i køkken eller bryggers, kan du pifte rummet op ved at give de gamle fliser en klat maling.

Rengør fliserne

Det er vigtigt først at rengøre dine fliser med en svamp og lidt grundrens. Vær meget omhyggelig med rengøringen, da du på den måde får det flotteste resultat.

Sådan maler du dine fliser - rengør fliserne

Fjern kalk

Når du har rengjort fliserne med grundrens, er det vigtigt at fjerne kalk fra fliserne. Til dette kan du bruge eddikesyre med vand på en ren klud. Det er vigtigt at bruge handsker, når du er i kontakt med syre.

Vær opmærksom på at få afdækket både gulv og inventar godt. Se filmen afdækning inden maling, hvor vi giver tips og tricks til grundig afdækning.

Sådan maler du dine fliser - Fjern kalk fra fliserne

Mal først med hæftegrunder

Efter afdækningen er det blevet tid til at male med hæftegrunder på dine fliser, så den endelige maling kan hænge fast. Lad hæftegrunderen tørre i et døgns tid.

Når grunderen er tørret ind, skal du slibe den let. Brug en slibeklods og noget fint sandpapir og tør til sidst af med en opvredet klud.

Sådan maler du dine fliser - mal først med hæftegrunder

Mal fliserne med den ønskede maling

Nu er du klar til selve malerarbejdet. Start med at mætte rullen godt og husk at komme godt ned i mellemrummene mellem fliserne. Fliserne skal males i alt 2-3 gange for at malingen dækker. Lad malingen tørre, inden du begynder at male næste omgang.

Vi anbefaler, at du maler små grupper af fliser ad gangen for at opnå det bedste resultat.

Nu har du nemt og billigt givet dine fliser nyt liv.


*Den anvendte maling til køkken/bad er egnet til områder, hvor der ikke er direkte kontakt med vand.

Sådan maler du dine fliser - mal fliserne med den ønskede maling