Byg din egen stol til stranden eller lejrturen

Er du klar til stranden eller lejrturen? Sammen med KFUM-Spejderne har vi bygget en flot gør det selv-stol.
Vil du også bygge en?

Med en stol kan du nemt finde dig et behageligt sted at sidde, lige meget hvor du befinder dig: ved bålet om aftenen eller på stranden om dagen. Den er let, den sparer plads, og den kan løfte dig ca. 10 cm over hvilket som helst underlag.

Se, hvordan du laver din egen gør det selv-stol i videoen her nedenfor.

 

Materialeliste 

Følg vores links, og se udvalget

Trin 1

Fokuser på vinklerne.

Det er ikke svært at save fodlisten ud (otte stykker på hver 33 cm). Brug tommestokken til at måle med.

Stykkerne til stolens ryg skal skæres i en vinkel på 40 grader. Du kan måle dig frem ved at sætte et mærke 65,8 cm fra enden på den ene side af træet og 70 cm fra enden på den anden side. Hvis du trækker en streg mellem disse to punkter, får du en vinkel på ca. 40 grader. 

Vores sidestykker skal have en vinkel på ca. 63-64 grader. Det får du ved at sætte et mærke 43 cm fra træets ende og et mærke på den anden side, som du sætter 53 cm fra træets ende. 

Hvis du har en vinkelmåler, kan du gøre hele processen noget nemmere.

Byg din egen strandstol - trin 1 | jem & fix

Trin 2

Start med at lave ryggen. Læg de to rygstykker på et bord, og læg den første fodliste ovenpå. Sørg for at kanterne flugter, så stolen bliver præcis 33 cm bred. Søm fodlisten i to cm fra rygstykkets ende.

Byg din egen strandstol - trin 2 | jem & fix

Trin 3

Nu er den ene side af ryggen sat fast og er præcis 33 cm. Nu skal du sømme selve rygstykket i. Start med den øverste fodliste. Den skal flugte med forskallingens kant. Derefter sætter du de resterende tre stykker fodliste på. Giv dem et mellemrum på 14 mm. Du kan bruge en fodliste som målepind, og du er fri for at bruge tommestokken.

Byg din egen strandstol - trin 3 | jem & fix

Trin 4

Vend rygstykket om. Nu skal du sætte den sidste fodliste på. Denne fodliste kommer til at regulere hvilken vinkel, der skal være mellem din ryg og dit sæde. Det er mest behageligt, hvis der er en afstand på 7 cm.

Mål fra oversiden af den nederste fodliste altså den, der sidder 2 cm fra jorden. Der skal være 7 cm mellem de to fodlister.

Nu er ryggen færdig.

Byg din egen strandstol - trin 4 | jem & fix

Trin 5

Nu skal sidestykket sættes sammen. Start med at placere den bagerste fodliste. Den skal være 29 cm fra endestykket. 

Sidestykket skal kunne pakkes ind i rygstykket. Derfor skal fodlisternes kant ikke flugte med forskallingens kant. Der skal være en afstand på 2,5 cm eller lidt over.

Byg din egen strandstol - trin 5 | jem & fix

Trin 6

Når du har sat den bagerste fodliste på, så fortsætter du med resten. Igen skal du lave 14 mm afstand mellem fodlisterne. Det gør ikke noget, at der kommer en lille smule overlap på den sidste fodliste. Det beskytter anklerne, når man sidder i den.

Byg din egen strandstol - trin 6 | jem & fix

Trin 7

Saml stolen sådan her, og nu er den klar til afslapning, når du er på tur.

Byg din egen strandstol - trin 7 | jem & fix