Byg din egen gør det selv-figur

Det er hyggeligt at bygge – også når det blot er en lille figur, som du kan sætte dit helt eget præg på. Skal det fx være en påskekylling, skovtrold eller julenisse – kun fantasien sætter grænser.

Trin 1 - Lav krop og hoved

  • Slib de skarpe kanter på klodserne med sandpapir, så duundgår splinter.
  • Tegn et kryds fra hjørne til hjørne på den ene side af træklodserne-brug gerne en tommestok eller noget andet som lineal, så stregernebliver lige.
  • Bor et hul i midten af krydset. Det skal være ca. 1,5 cm dybt og meden diameter, der passer til dyblen (den korte, runde pind). Hullet skalvære kortere end dyblen. Gentag ved begge klodser. Klodserne er nuens, og du vælger selv, hvilken der er hoved og krop.

Tip: For at sikre, at du borer den rigtige dybde, kan du sætte et stykke tape om boret 1,5 cm fra spidsen.

Trin 2 - Lav krop og hoved

  • Vælg hvilken af klodserne, der skal være kroppen. Vend den, så det borede hul vender nedad. Skru fire skruer i som ben. De skal skrues lige langt ind, så figuren ikke vipper.
  • Sav eller tegn en mund på den klods, der skal være hovedet. Sørg for at vende klodsen rigtigt - hullet til dyblen skal vende nedad.

Tip: Sav kun et par mm ind i klodsen, så den ikke går i stykker når du sætter krop og hoved sammen

Trin 3 - Sæt krop og hoved sammen

  • Vend hoved-klodsen med hullet opad. Hammer en dybel i hullet. Dyblen skal være større end hullet, så du skal bruge lidt kræfter- til gengæld sidder den godt fast.
  • Sæt hovedet og kroppen sammen med dyblen.

Tip: Pas på, du ikke hamrer så hårdt, at klodserne flækker.

Trin 4 - Personliggør din figur

Sæt dit eget præg på din figur ved f.eks. at bruge søm, skruer eller kroge til at lave øjne, ører og arme. Brug eventuelt en tusch til at lave små detaljer, som gør din figur helt unik!

Trin 5 - Pynt din figur

Pynt nu figuren med alle de ting, du har fundet ude i naturen.

Du kan også male din figur i en flot farve.

Kun fantasien sætter grænser!

Filmen er lavet i samarbejde med Frederik Hessellund fra KFUM-Spejderne i Danmark. Frederik har været KFUM-Spejder i 15 år og er tilknyttet Aalborg Distrikt.