Fennikel til mange formål og retter
Fennikel tilhører skærmplantefamilien, og den er lysegrøn og har en hvid knold med en dildagtig top. Fennikel kan anvendes til et utal af formål, da du kan bruge både blade, frø og knold. Fx kan du bruge den rå i salater, som tern i supper, til fisk eller du kan brygge en lækker snaps. Frøene kan anvendes i brød. Fennikel er desuden rig på en række vitaminer og mineraler som jern og zink og siges at have medicinske egenskaber. Den har en anisagtig smag.
Frøene forspires inden døre i såjord i marts-april og spirer efter 10-15 dage. De plantes ud, når risikoen for nattefrost er ovre. Fennikel trives bedst i muldrig, veldrænet jord og et sted, hvor der er solrigt. Frøene høstes, når frøkapslerne er modne, inden de falder af. Knoldene høstes senere, og planten skæres ned til vinteren. Høsten sker i august-september.
Posens indhold rækker til ca. 5 meter.
- Sort: Zafa Fino
- Forspiring: Marts-april
- Plantning: Når nattefrosten er ovre
- Høst: August-september
- Rækker til: ca. 5 meter