AIRVEKS 300-EC boligventilation med varmegenvinding

Varenr.: 9059743

12.295,00/stk
 • AIRVEKS 300-EC er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, som giver dig et sundere indeklima
 • Varmegenvinding er, når varmen fra luften, der suges ud, bruges til at opvarme luften, der blæses ind, og dermed er der et lavt energitab ved udskiftning af luften, så du sparer på varmeregningen
 • Der er et filter i anlægget, som fjerner urenheder som pollen, støv og os i luften, og det kan derfor mindske gener for allergikere
 • Ud over dette anlæg skal du bruge en rørpakke passende til husets størrelse og eventuelle rumlyddæmpere til anlægget. Derudover skal anlægget indreguleres af en AIRHEAT samarbejdspartner (varenr. 9052673)
 • Du kan læse mere om AIRVEKS, og hvordan systemet sammensættes her

AIRVEKS 300-EC boligventilation med varmegenvinding

AIRHEAT AIRVEKS 300-EC er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, og det kan bruges til private hjem og mindre kontorer. AIRVEKS kan installeres i alle hjem – nye som gamle. På dette varenummer får du AIRVEKS 300-EC ventilationsanlæg, og dertil skal du købe en rørpakke, som bruges i hjemmet til ind- og udsugning af luften. Rørene bliver normalt trukket på loftet og bryder gennem loftet, hvor ventilerne placeres. Valget af rørpakke afhænger af din boligs størrelse, og vi har rørpakker til boliger på 110 m² (varenr. 9052666), 150 m² (varenr. 9052667) og 180 m² (varenr. 9052668).

God ventilation giver godt indeklima

En god ventilation i hjemmet er vigtig for at have et sundt indeklima og undgå fugtskader. Nye huse bygges med øget isolering og tættere dampspærre end tidligere, og det stiller krav til ventilationen. I bygningsreglementet er der krav til luftudskiftningen i boligen, som svarer til, at luften skal skiftes en gang hver anden time. Det er i praksis kun muligt ved at have et mekanisk ventilationsanlæg som dette AIRVEKS 300-EC.

Når luften bliver skiftet så ofte, vil luftfugtigheden i hjemmet også falde, og det betyder, at svamp, mug, støvmider og bakterier ikke kan udvikle sig, og dermed minimeres risikoen for fugtskader. Det er desuden også ofte disse faktorer, der er årsag til astma, allergi og overfølsomhed.

Boligventilation med varmegenvinding

AIRVEKS 300-EC boligventilation er med varmegenvinding. Det betyder, at ventilationssystemet bruger varmen fra den udgående luft til at opvarme den indgående luft, og ved at genbruge varmen på den måde får man frisk luft ind i boligen uden det store varmetab. Sammenlignes der med almindelig udluftning, hvor du åbner vinduerne, er der et stort varmetab for at få ny luft ind. Ved at have et ventilationssystem med varmegenvinding er derfor også penge at spare på varmeregningen.

AIRVEKS 300-EC er rotorveksler, som har en meget høj genvindingsgrad. Den udgående varme luft passerer tæt fordi den kolde friske luft, men de har to adskilte kanaler. Den har en virkningsgrad op til 82 % og kan udskifte 275 m³ luft i timen. For at undgå at lyden transporteres (dvs. snak, tv, musik osv.) fra rum til rum igennem rørene, kan der monteres rumlyddæmpere. Du kan få rumlyddæmpere til 110 m² (varenr. 9052669), 150 m² (varenr. 9052670) og 180 m² (varenr. 9052671).

Mindsker gener for allergikere

Når luften suges ind i hjemmet, kommer det igennem et filter i anlægget. Filteret fjerner effektivt urenheder som pollen, støv, sod og os, og på den måde bliver luften indendørs faktisk renere end den udenfor. Det betyder også, at er man allergiker kan generne mindskes ved at have AIRVEKS 300-EC. Det anbefales at skifte anlæggets filtre mindst en gang om året og gerne tjekke dem flere gange om året. Beskidte filtre vil øge modtrykket og dermed øge strømforbruget, ligesom de vil blive mindre effektive.

Nem styring af anlægget – husk indregulering

AIRVEKS 300-EC er nem at anvende. Den har 3 forskellige hastigheder afhængig af, hvor hurtigt man vil udskifte luften i hjemmet. Den har desuden en sommer- og vinterindstilling. Sommerindstillingen bruges til at lede indblæsningsluften uden om veksleren, så luften, der kommer ind, ikke bliver yderligere opvarmet. I vinterindstillingen ledes luften ind i veksleren for at varme den op, når den er på vej ind.

Vi anbefaler, at du sammen med AIRVEKS boligventilation bestiller indregulering af anlægget (varenr. 9052673). Her vil en af AIRHEATs samarbejdspartnere indstille anlægget, så det drifter optimalt. Ved nybyggeri skal indreguleringen laves, hvis anlægget skal leve op til bygningsreglementet, ligesom det kan være et krav ved renovering afhængig af renoveringens omfang. (OBS: Der er ikke tale om montering, men alene en indregulering, når anlægget er monteret.)

Søg tilskud til AIRVEKS

Det er muligt at få energitilskud ved køb af AIRVEKS, og tilskuddet kan søges via Energikoeb.dk. Ansøgningen skal sendes, inden du køber anlægget, og du kan læse mere hos Energikoeb om, hvordan du søger.

Vær opmærksom på, at skal AIRVEKS installeres i huse med fladt tag eller huse med loft til kip, skal loftet demonteres for at lave skjult rørføring.

Produktdetaljer:

 • Model: AIRVEKS 300-EC
 • Luftmængde: 275 m³/t
 • Virkningsgrad: 82 %
 • Filter: F5
 • Strømforsyning: 230 V - 50 Hz
 • Energiklasse A
 • Ydre mål (LxDxH): 100 x 56 x 61 cm
 • Kanaltilslutning: Ø200 mm
 • Årligt elforbrug: 126 kWh/100 m³ pr. år

AIRHEAT er producenten bag AIRVEKS, og det er en dansk virksomhed, der producerer varmluftsaggregaterne, ventilationsanlæg, affugtere og varmekanoner. De har produkter til både virksomheder og private boliger og går op i at give dig en bedre varmeøkonomi og et sundere indeklima.

Airheat logo.jpg

Specifikationer

Mærke AIRHEAT
Type Ventilationsanlæg