Et skoleophold som elev i jem & fix

Du får en målrettet uddannelse med fokus på dig og dine udviklingsmuligheder, og du får løn under uddannelsen. Efter to år kan du kalde dig for salgsassistent og fortsætte din karriere i jem & fix eller andre steder i detailbranchen.

Skoleophold

Det tager to år at blive elev i jem & fix, og som en del af uddannelsen får du otte ugers spændende og utraditionelle skoleophold. De består af seks sjove og lærerige skoleophold af en uges varighed på Innovationsfabrikken i Kolding sammen med øvrige jem & fix-elever, hvor det syvende "skoleophold" varer to uger og primært foregår ude i en jem & fix-butik, som I skal passe - på egen hånd. jem & fix og IBC Innovationsfabrikken i Kolding arbejder i en tæt dialog med at opbygge din elevuddannelse. Det betyder, at som elev tager du viden fra din hverdag i butikken med på skolen, og efterfølgende tager du viden fra skolen med tilbage til butikken, hvor den nye viden prøves af. Efter hvert skoleophold vil der være tilknyttet en opgave, der tager udgangspunkt i jem & fix og det lærte.

På de seks skoleophold vil du blive undervist i forskellige moduler, der bl.a. klæder dig rigtigt godt på inden for butiksdrift, salgsoptimering, varehåndtering og ikke mindst service i et byggemarked, der har lavpris og høflig selvbetjening som sin kerne. En typisk undervisningsdag indeholder motion, indlæg fra elever, underviser, leverandører og opgaver taget fra din hverdag. Vi holder dig ikke fast bænket til undervisningslokalet hele dagen, men tager mange af lektionerne i små etaper - dagligdagen må gerne være levende. Forvent ikke undervisning, hvor vi giver dig alle løsningerne, men derimod en hverdag, som er anderledes, og hvor du finder løsningerne i samarbejde med dine kolleger på holdet.

Samarbejde mellem butikkerne og underviserne sikres bl.a. ved elevevalueringer, som efter hvert skoleophold sendes til din butikschef/vejleder, så vi sikrer opfølgning mellem de forskellige moduler.

Under skoleopholdene bliver du indlogeret i lejligheder på Kolding Hotel Apartments (http://www.koldinghotelapartments.dk/). I bor typisk 4-6 elever i samme lejlighed, og der er rig mulighed for at lære de andre elever godt at kende og hygge jer sammen i fritiden. Derudover kan der også være sociale aktiviteter som fx fælles hockeykamp om morgenen inden undervisning, fællestur til klatrepark eller en hyggelig aften med lidt godt at spise.

Med en fuldendt elevuddannelse i bagagen er du fuldblods jem & fix'er, og du  har rig mulighed for at avancere til andre gode stillinger i jem & fix eller i den øvrige detailhandel for den sags skyld.

 

Billede fra IBC Innovationsfabrikken i Kolding
Billede fra IBC Innovationsfabrikken i Kolding

 

På skolen lærer du om ...

SALG & SERVICE

Du lærer bl.a. om forbrugeradfærd, kundehåndtering, hvad det vil sige at arbejde i en butik med høflig selvbetjening, og hvad vi tjener på varerne.

SALGSKLAR BUTIK

Her bliver du klogere på butikkens indretning, eksponeringsformer og -principper, lagerstyring, salgsregistrering og Space Management.

KONCEPT

Hvem er vores målgruppe, og hvordan kommunikerer vi jem & fix-konceptet? Du får indsigt i branding, og hvordan vi markedsfører os mod kunderne.

IMAGE & KONKURRENTER

Bliv skarp på emner som indkøb, imageanalyse, e-handel og konkurrentanalyse. Efter dette modul er du klar til at begynde forberedelsen til din fagprøve.

REGNSKAB & SVIND

Dyk ned i tallene, og lær om budgetter, svindbekæmpelse, reducering af nedskrivninger og hvordan det påvirker butiksregnskaberne. Få værktøjer til, hvordan man kan forbedre butikkens nøgletal.

ØKONOMI

Hvordan er man en god købmand? Her repeterer vi de tidligere moduler, og bliver endnu bedre til planlægning, samarbejde og kommunikation. Du lærer også, hvordan man analyserer salgsstatistikker og forbedrer indtjeningsmulighederne i butikken.

ELEVER PASSER BUTIK

Nu skal I sammen vise, hvad I har lært, når I får mulighed for at passe en butik på egen hånd. Jeres evner til at planlægge, samarbejde og kommunikere bliver centrale.

Dette modul varer to uger.

TRUCK-CERTIFIKAT

Er du fyldt 18 år og har kørekort, kan du få truckcertifikat. Det er praktisk, når belægningssten og trævarer skal på plads, eller når der skal flyttes tunge paller.

Vil du vide mere?

Kontakt HR på:
Tlf.: 76 41 35 00