Julepynt 12. december 2017

støttet
/3

Jeg skriver til jer, fordi jeg håber på at få jeres hjælp i form af en donation af julepynt. Jeg arbejder på Hæmatologisk afdeling på Herlev Hospital, hvor vi blandt andet behandler patinter med leukæmi og knoglemarvskræft. Afdelingen består både af et ambulatorie og et sengeafsnit.

December måned er allerede i fuld gang, og de fleste steder er folk så småt ved at komme i julestemning og har fået pyntet fint op. Her på Hæmatologisk afdeling ser det dog lidt anderledes ud. Der er ingen midler til at købe julepynt eller på anden måde at forsøge at fjerne det til tider kliniske miljø på afdelingen. I ambulatoriet har vi i gennemsnit 70 patienter om dagen. Det varierer meget, hvor lang tid hver ambulante patient bruger på afdelingen, det kan være alt mellem 30 minutter og 8 timer. I sengeafsnittet har vi som regel 25-30 patienter indlagt af gangen. De fleste af dem er så dårlige, at de ligger i sengen det meste af døgnet og ikke kan kommer rundt i afdelingen. Nogle af dem er så dårlige, at de slet ikke forlader deres stue eller kommer hjem til jul.

For de fleste kan det være slemt nok i sig selv at være tvunget til at tilbringe december måned på et hospital, men for mange, specielt ældre er det særlig hårdt at være væk hjemmefra, fordi der mangler hygge, pynt og lys på gangene og stuerne, og som patient bliver man således mindet om, at man er her, fordi man er alvorlig syg. Jeg hører meget gerne fra jer, og hvis I har julepynt, I vil give til vores afdeling.

På forhånd tak, venlig hilsen og glædelig jul fra

Alberte Mikkelsen