Kålroe 'Wilhelmsburger'
Kålroe 'Wilhelmsburger'
- Kålroe med gult og velsmagende kød, der egner sig særligt godt i sammenkogte retter, supper eller bagt med andre rodfrugter
- Trives i de flester typer af jord, men særligt velegnet til lerholdig jord
- Sås direkte på voksepladsen, når jordtemperaturen er over 5 grader - typisk i april-maj
- Kålroe kan høstes i juli til oktober
- Posens indhold rækker til ca. 10-15 meter
Spar tid og køb sammen
Varebeskrivelse
Kålroe til dyrkning i haven
Kålroer anvendes i supper, stuvninger og gratiner, eller bagt sammen med andre rodfrugter. Den har gult og velsmagende kød. Kålroer trives i de fleste typer jord, men det er kun en fordel, hvis den er lerholdig.
Frøene sås direkte på voksepladsen og rives ca. 1 cm ned i jorden. Jordtemperaturen bør være mindst 5 grader ved såning, som typisk sker i april-maj. Tildæk gerne med fiberdug for en tidligere høst og for at undgå insektangreb. Den kan høstes over en længere periode fra juli til oktober.
Posens indhold rækker til ca. 10-15 meter.
- Sort: Wilhelmsburger
- Plantning: April-maj, når jordtemperaturen er over 5 grader
- Høst: Juli-oktober
- Rækker til: ca. 10-15 meter
Specifikationer
Type | Værdi |
---|---|
Levetid | Etårig |
Plantetype | Grøntsag |
Grøntsagssort | Kålroe |
Dyrkningssted | Sol/halvskygge |
Dyrkningsmetode | Såning |