Opsætning af gavlbeklædning

Se hvordan du sætter en ny beklædning op på din gavl.

Kapitler

Dette værktøj skal du bruge

Hvilket værktøj skal du bruge til at sætte gavlbeklædning op?

Starten

Sådan starter du beklædningen af din galv

Montering

Sådan sætter du brædderne fast

Tip!

Lav en skabelon

Sådan sætter du en gavlbeklædning op

I denne film og guide kan du blive klogere på hvordan du kan opsætte nye beklædningsbrædder på din husgavl. 

Trin 1

Start med det nederste bræt i bunden af gavlen for at være sikker på at have et helt bræt til rådighed. Hvis du monterer nederste bræt helt i vater, så kan du sikre dig, at de næste brædder også automatisk bliver det. Brug et langt vaterpas, så du kan sikre dig, at der ikke er krum på dit bræt.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links og se udvalget

  

Trin 2

Brædderne skal skrues fast på dine lister, og de skal være trykimprægnerede så de kan modstå fugt. Der skal desuden være 15-20 mm afstand mellem facaden og beklædningen, så der er mulighed for ventilation bag brædderne. Det vil også modstå fugtskader, så fugten ikke kan blive fanget inde bag brædderne.

Trin 3

Når du skal skære dine brædder til, så er det en god ide at lave en skabelon. Din skabelon har den helt rigtige vinkel, og ud fra den kan du nemt skære de efterfølgende brædder til. Når du skærer dem, skal du sørge for, at bagsiden af brættet vender opad, fordi du derved får en pæn forside, som bliver den synlige på facaden.

Trin 4

Ud fra disse principper kan du skiftevis måle og skære brædderne til, og montere dem ved at skrue dem fast på listerne bagved. Til sidst skal brædderne have en omgang træbeskyttelse.

Så er det fixet!