Opsætning af skyggelister

Tag et kig på denne video, så du kan se, hvordan skyggelister monteres.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du opsætter skyggelister

Mærkning

Husk at mærke listerne op

Savning

Man kan save med flere forskellige save

Opsætning

Opsætning af skyggelister

Retning

Hvordan skal skyggelisten vende?

Sådan opsætter du skyggelister

Når du har lavet dit listeloft, skal der sættes skyggelister på for at afslutte arbejdet helt perfekt. Det er en rigtig god ting med skyggelister, da de tillader dit loft at bevæge sig en lille smule alt afhængigt af luftfugtigheden i rummet. Luftfugtigheden påvirkes også af de naturlige forskelle mellem sommer og vinter. Tag et kig på denne video eller følg denne guide trin for trin, så du kan se, hvordan de monteres.

Trin 1

Afmærk på listen, hvor den skal saves. Når listerne måles, så sæt gerne et kryds på den side af stregen, hvor du skal save. Der forsvinder nemlig den smule, der svarer til savklingen, når der saves. Brug gerne en kapsav, da den gør arbejdet lettest. Listen skal skæres til på skrå, så de passer i hjørnerne der hvor de mødes. 

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links og se udvalget

  

Trin 2

Hvis der er et udvendigt højrne i rummet, så kan du med fordel opmåle listen ved at lægge listen der hvor den skal ligge og derefter tegne en fin streg på listen ud fra hjørnet af væggen.

Listerne sættes herefter op med stiftpistolen.

Trin 3

Er du i tvivl om hvordan listen skal vende, kan du bruge denne fingerregel. Du skal kunne få en skygge op på loftet og ned på væggen, så vender den rigtigt.

Så er det fixet!