Byg din egen gør det selv-figur

Det er hyggeligt at bygge – også når det blot er en lille figur, som du kan sætte dit helt eget præg på. Skal det fx være en frø, skovtrold eller noget helt tredje – kun fantasien sætter grænser.

Børn og sikkerhed

Den voksne bør afgøre, om barnet er egnet til at benytte el-værktøj. Ønsker man en lettere byggeopgave for barnet, kan man på forhånd save træet ud med en kapsav eller lignende.

 

1: Forberedelse

  • Sav to klodser á 5 cm af din reglar.
  • Slib de skarpe kanter på klodserne med sandpapir, så du undgår splinter.
  • Tegn et kryds fra hjørne til hjørne på den ene side af træklodserne-brug gerne en tommestok eller noget andet som lineal, så stregerne bliver lige.
  • Bor et hul i midten af krydset. Det skal være ca. 1,5 cm dybt og meden diameter, der passer til dyblen (den korte, runde pind). Hullet skal være kortere end dyblen. Gentag ved begge klodser. Klodserne er nu ens.

Tip: For at sikre, at du borer den rigtige dybde, kan du sætte et stykke tape om boret 1,5 cm fra spidsen.

2: Lav krop og hoved

  • Vælg hvilken af klodserne, der skal være kroppen. Vend den, så det borede hul vender nedad. Skru fire skruer i som ben. De skal skrues lige langt ind, så figuren ikke vipper.
  • Sav eller tegn en mund på den klods, der skal være hovedet. Sørg for at vende klodsen rigtigt - hullet til dyblen skal vende nedad.

Tip: Sav kun et par mm ind i klodsen, så den ikke går i stykker når du sætter krop og hoved sammen

3: Sæt krop og hoved sammen

  • Vend hoved-klodsen med hullet opad. Hammer en dybel i hullet. Dyblen skal være større end hullet, så du skal bruge lidt kræfter- til gengæld sidder den godt fast.
  • Sæt hovedet og kroppen sammen med dyblen.

Tip: Pas på, du ikke hamrer så hårdt, at klodserne flækker.

4: Personliggør din figur

Sæt dit eget præg på din figur ved f.eks. at bruge søm, skruer eller kroge til at lave øjne, ører og arme. 

5: Pynt din figur

Til sidst kan du male din figur og eventuelt bruge en tusch til at lave små detaljer, som gør din figur helt unik! Du kan også finde materialer i naturen og bruge dem til at pynte med.

Kun fantasien sætter grænser!